Nokia en Orange starten 5G-testplatform

5G

Nokia en Orange sluiten een samenwerking rondom zakelijke diensten via 5G-netwerken. De Finse maker van netwerkapparatuur en de Franse telecomaanbieder gaan een platform bouwen waar bedrijven applicaties kunnen testen die specifiek zijn gericht op 5G-toepassingen en mogelijkheden voor zakelijke toepassingen.

Hoge bandbreedte, weinig vertraging van dataoverdacht en de mogelijkheid om het dataverkeer over het netwerk op te delen in verschillende datastromen en restricties, ook wel network slicing genoemd, maken 5G volgens beide partijen uitermate geschikt voor zakelijke toepassingen.

Volgens beide bedrijven groeit de vraag naar testomgevingen voor bijvoorbeeld internet of things-toepassingen (IoT) en springen ze daar nu op in. De bedrijven hebben in de samenwerkingsovereenkomst vastgelegd dat hun onderzoeksfaciliteiten nauw samenwerken en kennis en ervaringen delen om innovatieve diensten voor verticale markten te ontwikkelen.

De focus ligt op de transitie van 4G- naar 5G-netwerken. Daarbij wordt geprobeerd om efficiënte methoden te ontwikkelen die moeten bijdragen aan slim energieverbruik, stabiele dienstverlening en kostenbesparingen. Samen met partners wordt gezocht naar 5G-diensten die bijdragen aan de digitale transitie waarin veel bedrijven en organisaties zich bevinden. De testomgeving moet oplossingen voortbrengen die betrouwbaar genoeg zijn om de markt op te gaan.

Cloud

Nokia en Orange gaan het aanbd van Nokia's Flexi Base Station en 5G-AirScale radio access-productaanbod doorontwikkelen. Ook worden het AirFrame datacenterplatform en telco-, cloud- en cybersecurity-technologieën ingezet voor het nieuwe testplatform.

Samen met innovatiepartners, waaronder lokale bedrijven en aanbieders van applicaties voor specifieke verticale markten en start-ups, wordt gebouwd aan een ecosysteem voor 5G. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-30T11:34:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.