Schiphol kiest Red Hat voor selfservice-platform

eTrack

Het ict-team van Koninklijke Luchthaven Schiphol en aangesloten partners gaan opensourceoplossingen van Red Hat gebruiken voor de bouw van een nieuw selfservice-platform voor passagiers. Volgens de aankondiging van Red Hat wil Schiphol een schaalbaar applicatieplatform bouwen waarmee sneller nieuwe digitale diensten zijn te ontwikkelen en in te zetten.

Red Hat meldt dat het na een uitgebreide selectieprocedure is ingeschakeld om bij te dragen aan een cloudplatform dat openstaat voor de api's van verschillende applicatieleveranciers. De luchthaven wil flexibiliteit en daarnaast een lock-in op een cloudplatform voorkomen.

Luchthaven Schiphol bouwt een hybride, multi-cloudontwikkelplatform gebaseerd op het Red Hat OpenShift Container Platform dat draait op Microsoft Azure, Amazon Web Services (AWS) en de on-premise gevirtualiseerde omgeving.

Het Red Hat OpenShift Container Platform is volgens de leverancier de eerste en enige 'container-centric', hybride cloudoplossing die bestaat uit Linux-containers, Kubernetes, Project Atomic en OpenShift Origin upstream-projecten, die gebaseerd zijn op Red Hat Enterprise Linux. 

Met Red Hat OpenShift Container Platform moeten bedrijfskritische traditionele applicaties bestaan naast nieuwe, cloud-native en container-gebaseerde applicaties. Volgens de leverancier beschikt Schiphol over een schaalbaar platform dat op de vraag en drukte van het platform is aan te passen. 

Flight API

Red Hat: 'Belangrijk in de digitale strategie van de luchthaven zijn de diensten die via api’s worden geleverd. Een daarvan is de Flight API die passagiers informatie geeft over de gate, terminal en inchecktijden. De api’s worden ook met partners gedeeld voor betere passagiersdiensten. De luchthaven gebruikt al Red Hat JBoss Fuse als de belangrijkste service-bus voor de on-premises infrastructuur.'

De aanbieder vervolgt: 'Nu is deze on-premises service verbonden met JBoss Fuse-integratiediensten, die op Red Hat OpenShift Container Platform draaien, met als doel gegevens uit te wisselen tussen de belangrijkste systemen en api’s draaiende in de cloud. Met JBoss Fuse-gebaseerde api-diensten in het Red Hat OpenShift Container Platform en het Red Hat 3scale API Platform kan Amsterdam Airport Schiphol nieuwe api’s vijftig procent sneller maken.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-01T15:38:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.