Red Hat koopt Codenvy voor uitbreiding OpenShift

Open source-specialist Red Hat heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Codenvy. Dat bedrijf uit San Francisco levert ontwikkeltools vanuit de cloud waarmee ontwikkelaars applicaties kunnen bouwen volgens een container-gebaseerde aanpak. De ontwikkeltools worden toegevoegd aan de applicatieplatformen Red Hat JBoss Middleware en Red Hat OpenShift. De overname moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. Van de transactie zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Red Hat: 'Codenvy zal een integraal onderdeel worden van OpenShift.io. Dat is de onlangs door ons aangekondigde gehoste ontwikkelomgeving voor het bouwen van hybride clouddiensten op OpenShift.'

Volgens Red Hat sluit de overname van Codenvy aan op de trend waarin ontwikkelaars steeds vaker methoden als DevOps en containers inzetten om de ontwikkeling van nieuwe apps te versnellen. 'Ontwikkelaars kiezen voor nieuwe tools zoals Codenvy waarmee ontwikkelteams complexe applicaties sneller kunnen bouwen met minder inconsistenties.'


Linux

Het in 2013 opgerichte Codenvy biedt naar eigen zeggen de eerste grootzakelijke oplossing van Eclipse Che. Dat is de populaire open source cloud IDE (integrated development environment) en developer workspace server. Codenvy combineert runtimes, projecten en een IDE in een cloudgebaseerde ontwikkeltool.

Dat moet meerdere ontwikkelaars in staat stellen om in dezelfde omgeving samen te werken. Codenvy draait in Linux-containers die zo zijn aangepast dat ontwikkelaars zonder eigen software en met beperkte belasting van het netwerk gezamenlijk aan projecten kunnen werken.

Red Hat: 'We werkten al samen met Codenvy om ontwikkelaars te helpen met cloud-native applicatieontwikkeling. Vorig jaar boden we met Codenvy en Microsoft een manier om programmeertalen te integreren in code editors en IDE’s. Het protocol was gericht op het uitbreiden van de flexibiliteit en productiviteit van ontwikkelaars.'

OpenShift

In 2016 werd Red Hat lid van de Eclipse Che community. Daarin dragen ze naar eigen zeggen bij aan verbeteringen rond workspace runtimes, ondersteuning en orkestratie van composition formats voor workspaces en het verbeteren van de edit-build-test-lifecycle van container images binnen de IDE.

Codenvy is al opgenomen in Red Hat OpenShift. Dat is Red Hat’s container applicatieplatform dat het ontwikkelen, debuggen en implementeren van apps eenvoudiger moet maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Codenvy is cool! Gebruik containers zoals het bedoeld is en de browser als ultieme IDE.

https://codenvy.io

Even een pull request op een GitHub repository en binnen een minuut draaien.
Zoals is het bedoeld! Geloof erin ondanks dat er nog veel obstakels te nemen zijn.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-26T10:58:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.