Managed hosting door True

Adobe koopt VR-plugin van Mettle

 

Virtual reality

De Amerikaanse softwareleverancier Adobe koopt de 360-graden- en virtual reality-plugins van de Skybox-toolset van Mettle, een grafische studio uit Canada. Chris Bobotis, medeoprichter van Mettle, treedt in dienst bij Adobe als directeur video. Mettle blijft zelfstandig opereren onder leiding van Nancy Eperjesy, de andere medeoprichter van Mettle.

De Skybox-toolset is in 2015 ontwikkeld voor Mettle’s eigen technologieën. Daarna is het doorontwikkeld voor de post-productie in de Adobe-producten Premiere Pro en After Effects. Deze plugins worden nu standaard in de toekomstige versies van deze Adobe-producten geïntegreerd.

‘Bewerken in 360-graden- en vr-omgevingen vereist gespecialiseerde technologie. Door de overname van Mettle SkyBox-technologie kunnen we een beter geïntegreerde vr-bewerking en effectervaring leveren aan de film- en video-community’, zegt Steven Warner, vicepresident digitaal en audio bij Adobe.

Mettle is een grafische studio uit Canada. Het ontwikkelt 360-graden- en virtual reality-plugins voor onder meer Adobe-software. Het werkt sinds 2010 met Adobe, toen het bedrijf nog FreeForm  ontwikkelde voor After Effects. Mettle zegt dat haar plugins worden gebruikt door The New York Times, CNN, HBO, Google, YouTube, Apple en Facebook. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6047650). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×