Managed hosting door True

Rabobank koppelt iDEAL aan vingerafdrukscan

 

Rabobank

Rabobank heeft een aantal nieuwe functies toegevoegd aan zijn Rabo Bankieren App. Het gaat onder meer om het bevestigen van een iDEAL-betaalverzoek via de vingerscan, het doorsturen van betaalverzoeken van voorgeschoten bedragen en koppelingen van de betaalrekening aan overzichten van bijvoorbeeld de hypotheek en lening. De developers hebben ook de menu-structuur van de IoS en Android-app en de gebruikerservaring aangepakt.

De bank zegt daarmee tegemoet te komen aan de wensen van klanten. Ook sluit het aan op de trend waarin klanten steeds meer zelf hun bankzaken willen inzien en regelen. Ze kunnen bijvoorbeeld via de app een spaarrekening openen of een reisverzekering afsluiten.

Met de toevoeging Rabo Betaalverzoek
 kunnen klanten vanuit de bankieren-app hun vrienden een voorgeschoten bedrag snel en veilig laten terugbetalen. De app laat ook zien wie er betaald heeft. De toevoeging is zowel voor de iOS- als Android-app beschikbaar.

Klanten kunnen nu ook bij iDEAL-betalingeninloggen ondertekenen met Touch-ID. Tot nu toe moesten ze voor de bevestiging van een betaalverzoek van iDEAL nog een kaartscanner gebruiken voor het scannen van een kleurcode. De mogelijkheid om te kunnen ondertekenen zonder scanner is ook verruimd. Klanten kunnen tot tweeduizend euro per week zonder scanner overboeken naar bekende rekeningen. Daarvoor is wel een 5-cijferige code of vingerafdruk nodig. 

Menu's en overzicht

De bank heeft ook de menu's en overzichtspagina's aangepast. De overzichtspagina is uitgebreid met 'Betaalverzoeken', 'Hypotheken' en 'Leningen'.

In de iOS-app vervangt een nieuwe knoppenbalk aan de onderkant het menu aan de zijkant. Daardoor moet navigeren eenvoudiger worden doordat het menu dicht bij de duim zit en duidelijker gestructureerd is. In het nieuwe menu zijn vijf knoppen zichtbaar: 'Overzicht', 'Zelf regelen', 'Overboeken', 'Contact' en 'Meer'.


Hamburger-menu in Android 'opgeschoond'

Volgens de bank is het linker (hamburger-) menu in de Android-app opgeschoond en logischer gestructureerd. 'Alle producten zijn tegenwoordig te vinden op de overzichtspagina. In het linker menu vindt je nu de vernieuwde structuur van: 'Zelf Regelen', 'Contact', maar ook 'Betaalverzoek', 'Te verzenden opdrachten' en 'Feedback'.'

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6179388). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures bij Rabobank
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×