Enpuls en Enexis Netbeheer organiseren hackaton

Enpuls en Enexis Netbeheer organiseren de zogenaamde Energy Hack NL-hackaton. Dat doen zij in samenwerking met TU Eindhoven, Microsoft en UtrechtInc. Drie dagen lang gaan deelnemers aan de slag in een testomgeving om nieuwe toepassingen of oplossingen te ontwikkelen die bijdragen aan een 100 procent duurzame, betrouwbare en betaalbare energievoorziening in 2050. De winnaars maken kans op vierduizend euro.

De driedaagse hacakton vindt plaats in het weekend van 25 mei en is gericht op de Smart Energy-thema’s flexibele energie, duurzame gebiedsontwikkeling en duurzame mobiliteit. ‘Met Energy Hack NL dagen we deelnemers uit om mee te denken en tot slimme oplossingen te komen, zodat we de energietransitie verder kunnen versnellen’, vertelt Henk Visser, directeur van Enpuls.

Voor de hackaton worden tools, datasets en api’s beschikbaar gemaakt die gekoppeld zijn aan het thema Smart Energy én de stad Eindhoven. Visser: ‘Met dit geografische gebied creëren we een testomgeving gevuld met unieke data. Gegevens gaan onder meer over de exacte infrastructuur van het energienet, het actuele vermogen door kabels of oplaadpunten voor elektrisch vervoer.'

De teams worden samengesteld vanuit diverse disciplines. Zij moeten vernieuwende en digitale toepassingen bedenken voor duurzaam energiegebruik. Op de laatste dag worden de prototypes gepresenteerd. ‘Deze geven richting om te zien wat er allemaal met it mogelijk is’. Het winnende team ontvangt vierduizend euro. 

Partners

Naast TU Eindhoven, Microsoft en UtrechtInc zijn ook Provincie Noord-Brabant, Gemeente Eindhoven, Avans Hogeschool, Jeroen Bosch Academie voor Data Science, Flexible Alliance Network, Victron Energy, en Climate-Kic betrokken bij de hackathon.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-20T11:33:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.