KPN, Politie en PostNL delen data voor Hackathon

Team van Re:Software, makers van de Find It-app.

Kadaster, KPN, Politie, PostNL en Sidn zijn op zoek naar deelnemers voor de Open Dutch Hackathon. Bij dat evenement voor developers stellen die organisaties datasets, api’s en hardware beschikbaar. Tijdens het evenement dat 26 en 27 mei 2018 voor de vierde keer plaatsvindt, worden deelnemers uitgedaagd om in 36 uur creatieve oplossingen en toepassingen te bedenken voor verschillende uitdagingen.

Het programma is verdeeld in vier delen: 'At Home', 'Doing Business', 'In The City' en 'On The Go'. Deelnemers bouwen bijvoorbeeld nieuwe apps die slim gebruik maken van de data van IoT-apparatuur in en rond huis, onderzoeken nieuwe toepassingen voor steden, oplossingen voor bedrijven en kijken naar het verbeteren van mobiliteitstoepassingen.

De vorige editie van de Dutch Open Hackathon trok ongeveer driehonderd ontwikkelaars uit binnen- en buitenland naar het CIC in Rotterdam. Daar ontwikkelde een team van Re:Software bijvoorbeeld de Find It-app, die gebouwd werd op basis van de api’s van de Politie, PostNL en Geodan (geo-ict-organisatie, gespecialiseerd in ruimtelijke informatievoorzieningen). 

In die app kan iemand aangeven wat er is verloren of gestolen en de vermoedelijke locatie delen. Andere gebruikers van de app kunnen op zoek gaan naar het betreffende voorwerp. Door het spel-element wordt de app ook wel gezien als de 'Pokemon Go voor verloren voorwerpen.'

Zoetermeer

De Dutch Open Hackathon 2018 is een initiatief van Big Data Innovatiehub, het Kadaster, Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (Kivi), KPN, Politie, PostNL en Sidn (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland). Het evenement staat volledig in het teken van open innovatie en wordt georganiseerd in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-23T11:10:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.