Regionale drone-projecten ontvangen EU-subsidie

Twee op drone-technologie gebaseerde projecten in Overijssel en Gelderland ontvangen een bijdrage van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (Efro). Via het fonds wil de Europese Unie (EU) niet alleen economische verschillen tussen Europese regio’s verkleinen, maar ook duurzame groei en werkgelegenheid bevorderen.

De twee drone-projecten die voor een subsidie in aanmerking komen, zijn het proeftuinproject Uiver en het dronenetwerkproject Space53.

Uiver staat voor Unmanned Intelligent Verification & Effective Response en bestaat eruit dat, met de inzet van drones, veiligheidssystemen bij inbraak, vermissing en verkeersongevallen zullen worden getest en ontwikkeld. Ook moet het project in de uitbouw van een drone-testfaciliteit op de Twente Safety Campus gaan voorzien. De faciliteit wordt in een volgende stadium commercieel ingezet voor verdere ontwikkeling van drones en het verbeteren van veiligheid.

Betrokken bij dit project is een Enschedees consortium waartoe ook Incaa Computers en Universiteit Twente behoren. Het project ontvangt een subsidiebedrag van bijna zes ton terwijl de totale kosten ervan circa 1,5 miljoen bedragen.

Het tweede project is Space53. Bedoeling van dit cluster- en netwerkproject is om mkb-bedrijven uit Oost-Nederland bij elkaar te brengen in het delen van kennis en het samenwerken op het gebied van drone-technologie. Het uiteindelijke doel is om aan de hand van praktijkvoorbeelden nieuwe drone-technologieën toe te passen in concrete marktgerichte plannen en projecten. Hiermee is een subsidiebedrag van bijna een half miljoen euro gemoeid, ongeveer de helft van de totale kosten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-18T15:53:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.