ICT Group bundelt software in OrangeNXT

Systeemintegrator neemt startup ICT Mobile geheel over

ICT Group test systemen in Gaasperdammertunnel.

Systeemintegrator en technisch dienstverlener ICT Group uit Barendrecht brengt al zijn softwareoplossingen in Nederland onder in een nieuw onderdeel: OrangeNXT. Daarmee wil het bedrijf een duidelijk onderscheid aanbrengen tussen zijn traditionele detacherings- en projectactiviteiten en zijn software-as-a-service (SaaS)-portfolio. Hierin worden ook de applicaties opgenomen van ICT Mobile, waarvan de ICT Group het resterende aandeel van 49 procent van het management heeft gekocht.

Het softwarecloudplatform OrangeNXT kent drie smaken. ConNXT biedt software voor asset management en voorspellende onderhoudstoepassingen; MobileNXT levert tracking & tracing voor veldwerkers, koeriers en auditors, en DigitalNXT ondersteunt bedrijven bij de versnelling van de digitalisering van processen. Volgens ICT Group zijn de oplossingen met name bedoeld voor de lokale overheid, de industrie, de logistiek en het transportwezen.

OrangeNXT wordt geleid door de twee directeuren van ICT Mobile (Huub van der Linden en Jeroen Donkers) en John Koot, manager Alliances binnen de Barendrechtse ict-dienstverlener. ICT Mobile was een in 2016 opgerichte startup dat nu in zijn geheel door ICT Group is overgenomen en overgeheveld naar OrangeNXT.

  

Gaasperdammertunnel

ICT Group maakte recent bekend een deel van de software voor de tunneltechnische installaties te leveren voor de nieuwe Gaasperdammertunnel. Ook werkt het bedrijf mee aan het testen van de systemen. Naar verwachting rijden in 2020 de eerste auto’s door de Gaasperdammertunnel. De drie kilometer lange tunnel in een deel van de huidige A9 Gaasperdammerweg vergroot de capaciteit voor weggebruikers en de leefbaarheid voor omwonenden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-12T11:15:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.