Rabobank rekent op Pivotal bij ict-transitie

Rabobank

Rabobank gaat in de toekomst Pivotal Cloud Foundry (PCF) inzetten als centraal microservices-platform voor de gehele bank. De bank wil zo de ict-transformatie naar volledige online dienstverlening versnellen. Het bedrijf voerde al een tijdje pilots uit met het ontwikkelplatform.

‘Rabobank is op weg om een 100 procent digitale bank te worden voor al zijn producten en diensten. Om dit te versnellen is gekozen voor Pivotal software’, stelt business architect bij Rabobank Vincent Oostindië in een persbericht.

Daarin staat ook dat de bank Pivotal gebruikt als kern voor de doelarchitectuur van zijn online platform en in de toekomst zal dienen als het centrale microservicesplatform voor de gehele bank.

Tijdens SpringOne Platform, een evenement van Pivotal dat van 24 tot 27 september 2018 plaatsvindt in Washington, licht Oostindië de transitie van de bestaande architectuur naar PCF verder toe.

Citi Bank

Bas Lemmens, regionaal directeur DACH en Benelux bij Pivotal, is enthousiast over de samenwerking met Rabobank. ‘We zijn er trots op dat Pivotal Cloud Foundry de bank ondersteunt in modernisering zodat softwareontwikkelaars productiever kunnen werken.’

Rabobank is niet de enige bank die Pivotal inzet. Ook Citi bank maakt gebruik van het ontwikkelplatform.

Microservices

Microservices zijn onafhankelijke verzamelingen softwarecode die onderdeel uitmaken van een grotere architectuur. Ontwikkelaars gebruiken die microservices voor de ontwikkeling van nieuwe apps. Ook wordt bestaande software vaak in kleine stukken opgedeeld. Door de inzet van microservices zijn teams minder van elkaar afhankelijk en kunnen functionaliteiten sneller ontwikkeld worden. Ook is het idee achter microservices dat sneller kan worden ingesprongen op de vraag naar nieuwe toepassingen of functionaliteiten voor klanten.

(bron:Pivotal)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-25T11:34:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.