Rabobank en Liof investeren in Chipmunk Health

Limburgse startup ontvangt naar verwachting zo'n 2 ton voor ontwikkeling zorgplatform

Chipmunk Health uit Heerlen krijgt een financiering van het Limburg Business Development Fonds van Liof en het Innovatiefonds van Rabobank. Met deze investering, die tot tweehonderdduizend euro kan oplopen, wil de startup zijn platform dat mensen grip op hun gezondheid moet bieden, verder ontwikkelen.

De startup, gevestigd aan de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen, wil een ‘gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en veilig platform’ op de markt brengen waar mensen alle relevantie informatie over hun gezondheid kunnen vinden. Volgens de ontwikkelaars geeft het platform mensen de regie over hun gezondheid en draagt het bij aan zorg op maat. Dat moet ook bijdragen aan een betere kwaliteit van leven.

'Zorgverleners krijgen op hun beurt meer tijd voor ‘complexe zorg’, meent Chipmunk-oprichter Erik Duijsens. ‘Zorgverleners hebben via Chipmunk altijd en overal inzicht in de relevante medische data van hun patiënten, waarmee ze kunnen bepalen of ze iemand op spreekuur willen zien. Dit moet het aantal fysieke zorgafspraken terugbrengen.’

Chipmunk Health is nog volop aan het ontwikkelen en moet in 2019 geïntroduceerd worden. De startup werkt voor de productontwikkeling samen met de Limburgse huisartsenorganisatie Meditta en it-dienstverlener Conclusion. De financiering vanuit het innovatiefonds van de Rabobank en het Limburg Business Development Fonds van Liof moeten bijdragen aan de bekostiging van die ontwikkeling. 

Twee ton

De partijen doen geen uitspraken over de omvang van de investering. Echter voorziet het Innovatie Fonds Rabobank (IFR) in achtergestelde leningen tussen 25.000 en 150.000 euro. Het Limburg Business Development Fonds (LBDF) van Liof beschikt over drie soorten investeringen: het ideeënfonds (tussen de 15.000 en vijftigduizend euro), het ontwikkelfonds (tussen vijftigduizend en 250.000 euro) en een Seedfonds (honderdduizend tot vijfhonderdduizend euro). 

Naar verwachting komt Chipmunk Health in aanmerking voor het ideeënfonds. Gecombineerd met de investering van Rabobank, komt de investering op maximaal tweehonderdduizend uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-26T11:07:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.