Holland Venture investeert in Yenlo

Deal handen schudden overname

Participatiemaatschappij Holland Venture investeert in Yenlo, ontwikkelaar van oplossingen op basis van open source middleware-technologie van WSO2. Het management en de aandeelhouders willen de komende jaren sneller groeien, zowel organisch als door een actieve wereldwijde 'buy-and-build'-strategie. De integratiespecialist uit Schiphol-Rijk wil binnen vijf jaar groeien naar een omzet van veertig miljoen euro.

Yenlo is in 2007 opgericht door Maarten de Waal en Ruben van der Zwan en bouwt middleware- oplossingen op basis van WSO2 opensource-software. Het bedrijf is al jarenlang gecertificeerd 'premier partner' van het Amerikaanse WSO2 en sinds 1 oktober 2018 een wereldwijde var (value added reseller). 

Het bedrijf ziet op het gebied van WSO2-integraties onder meer groeikansen door het dienstenaanbod uit te breiden. Zo wil Yenlo zijn klanten bijvoorbeeld 24/7-diensten bieden, zoals ondersteuning, waardoor een groter deel van de omzet wederkerend zal worden.

Om de groeiplannen te financieren zocht het bedrijf een investeringspartner. Marktlink Fusies & Overnames heeft dit traject begeleid. Uiteindelijk viel de keuze op Holland Venture gevallen, een investeerder die vaker instapt bij techbedrijven met groeipotentie. Noch het investeringsbedrag noch het verworven belang is bekend gemaakt. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-19T17:14:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.