Gitlab looft beloning uit voor opsporen fouten

Maximaal 12.000 dollar te verdienen in openbaar anti-bug-programma

Bug

De online-codebewaarplaats Gitlab komt met een programma waarin iedereen bugs kan helpen oplossen. Wie een kritische fout weet te vinden, kan daarvoor tot 12.000 dollar opstrijken.

Kritische bugs definieert Gitlab als fouten waar meer dan de helft van zijn klanten last van heeft. Bugs met ‘hoge impact’ zijn goed voor 7.500 dollar, medium-impact leveren nog drieduizend dollar op. Wie een eenzame bug oplost waar niemand last van heeft, mag nog op duizend dollar rekenen.

Github had al een anti-bug-programma lopen, maar dat was niet voor iedereen toegankelijk. Langs dat kanaal is al ruim tweehonderdduizend uitbetaald en werden bijna tweehonderd fouten opgelost. Op die manier is ook de tijd die nodig is om fouten op te lossen, drastisch gedaald.

Github organiseert het programma in samenwerking met het 'white-hackersbedrijf' HackerOne. De premies die het uitlooft zijn wel niet zo hoog als dat van rivaal Github, dat onlangs door Microsoft werd overgenomen. Daar kan een kritieke bug twintigduizend dollar opleveren. Github hanteert een ook soort scorebord waar de hoogste scorende bug-pletters worden opgelijst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-18T08:44:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.