EZ: inmenging ambtenaar softwarepatentwet ongewenst

Dit artikel delen:

Een ambtenaar van het ministerie van Economische Zaken heeft zich eind mei ten onrechte bemoeid met de discussie in het Europees Parlement over het wetsvoorstel voor softwarepatenten. Dat stelt staatssecretaris Karien van Gennip.

Nederlandse vertegenwoordigers waren aanwezig bij een discussie in het Europees Parlement op 27 mei. De ambtenaar gaf aan dat de Nederlandse meningsvorming over het wetsvoorstel nog niet was afgerond. Dit blijkt uit een brief van Van Gennip aan de Tweede Kamer.

Daarnaast mengde de EZ-vertegenwoordiger zich ook in de discussie. En dat was fout, zo stelt Van Gennip. In haar brief schrijft zij: "De inbreng van de Nederlandse vertegenwoordiging had niet gegeven mogen worden."

Tegenstanders van het wetsvoorstel hadden afgelopen week notulen van de vergadering onthuld, waaruit de inmenging van de ambtenaar bleek. De opmerkingen zijn tegen het zere been van de Tweede Kamer. Dat verwijt Economische Zaken op eigen houtje te opereren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Voor zover ik begrepen heb, zou de inmenging niet door een EZ ambtenaar plaats hebben kunnen vinden, doch door iemand van buitenlandse zaken en wel de verantwoordelijke diplomaat. Betreffende diplomaat maakt deel uit van de permanente vertegenwoordiging (http://www.mfa.nl/bre/organisatie) en heeft "Juridische en Institutionele Zaken" in zijn portefeuille.

Het is gebruikelijk dat bij dergelijke vergaderingen diplomaten van de permanente vertegenwoordiging het woord voeren.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-09T12:23:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.