True aan de slag met Kubernetes-hosting

Hostingprovider True is samen met een aantal klanten een private bèta gestart voor managed Kubernetes hosting. Kubernetes is een platform dat het beheer van containerized applicaties vereenvoudigt.

Containertechnologie is een technologie die op een compacte manier één of enkele processen van een applicatie kan draaien. Dit kan bijvoorbeeld een NodeJS-applicatie of een nginx-webserver inclusief een PHP-applicatie zijn. Binnen de container draait alleen de software die minimaal nodig is om het proces uit te voeren.

True zegt een van de eerste hostingproviders in Nederland te zijn die Kubernetes volledig managed wil aanbieden. Kubernetes is beheersoftware voor gecontaineriseerde applicaties - wat eigenlijk een andere manier van hosting is. In plaats van het inzetten van Virtual Machines kun je applicaties of delen van applicaties in een container hosten. Hierdoor heeft een applicatie bijvoorbeeld minder resources nodig en kun je per functionaliteit bijvoorbeeld een framework kiezen.

Private bèta

It-websites

Het Amsterdamse True is hoster van onder meer it-websites als Computable, Channelweb, Webwereld en Tweakers, 

Met containers kunnen ontwikkelaars dan ook op grotere schaal, sneller en efficiënter software implementeren en uitrollen, verwacht True. Ook is er geen testomgeving nodig die 24x7 aan staat. Hierdoor is de stap naar 'continuous integration' (ci) en 'continuous deployment' (cd) voor veel ontwikkelaars een stuk toegankelijker en sneller.

Wel stelt True dat er nog wel wat haken en ogen zitten aan het inzetten van Kubernetes. Vandaar dat het bedrijf eerst samen met een select aantal klanten een private bèta doen. In de bèta onderzoekt True hoe Kubernetes optimaal is in te richten wat IP-allocatie, opslag, infrastructuur en load balancing betreft. Ook wordt geoefend met het omzetten van legacy-apps naar een containerized omgeving. De hostingprovider gaat Kubernetes inzetten als volledig managed dienst met 24x7 ondersteuning.

Daniel de Groot, verkoopmanager True Webspace: 'Het ‘managed’ bij True betekende altijd al een volledige uitbesteding van systeem- en softwarebeheer tot aan de applicatie. Die filosofie hebben we de afgelopen achttien jaar toegepast op onze managed hosting diensten en willen we nu gaan toepassen op containerized applicaties.' Medewerkers krijgen daarvoor ook training in het omgaan met Kubernetes.

Containertemplates

True zal voor de meest gebruikte contentmanagementsystemen (zoals WordPress) en frameworks (zoals Laravel en Symfony) containertemplates ontwikkelen. Het voordeel hiervan is dat de ontwikkelaar zelf niet alles tot in de puntjes hoeft te regelen, maar dat er een degelijke basis is. De templates zijn direct klaar voor gebruik, waardoor de ontwikkelaar zich bezig kan houden met z’n kernactiviteit: het verbeteren en vernieuwen van de applicatie en deze snel releasen. Nieuwe webprojecten zijn met een aantal commando’s snel uit te rollen op een uniforme manier, aldus de hoster.

Op dit moment worden de meeste containerdiensten voornamelijk op public cloud ondergebracht zoals Google Cloud Platform, Azure en Amazon Web Services (AWS). True zal de Kubernetes-dienst als een hybride oplossing aanbieden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om Kubernetes te hosten op het bestaande virtualisatieplatform van True. Op basis van applicatie en workload wordt het beste (publieke cloud) platform geselecteerd en ingericht.

De Groot: 'Een bijkomstigheid van het hosten van containers op de ontwikkelde platformen van True is dat je data in Nederland blijft. True beschikt daarnaast over ISO-9001 en 27001-certificeringen en ISAE 3402 Type 2 rapportages als bewijs dat informatiebeveiliging bij True regelmatig getoetst wordt.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dan is True minimaal 3 jaar te laat. Want het had er al lang moeten staan. Immers de grote concurrenten kunnen dit al veel langer aanbieden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-31T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.