KPN Ventures stapt in Portugees techfonds Armilar

Groeikapitaal

KPN Ventures, de venture capital-investeringstak van KPN, doet mee aan het nieuwe techfonds van Armilar Venture Partners. Dit is een fondsmanager uit Portugal die zich richt op technologie-investeringen, met name om spin-offs van universitaire onderzoekscentra te helpen hun innovaties te vercommercialiseren.

De Portugese investeerder wil met het zogeheten Armilar Venture Partners TechTransfer Fund zestig miljoen dollar ophalen. Het kapitaal is bedoeld om te participeren in startups wereldwijd én in Portugal.

Volgens Herman Kienhuis, directeur KPN Ventures, is meedoen aan dit soort technologiefondsen voor KPN een middel om zijn netwerk van potentiële techpartners te vergroten. 'Het uiteindelijke doel is om via innovaties klanten meerwaarde te bieden.'

De participatie in Armilar is de vierde investering van KPN in een tech-transfer-fonds, dat zich richt op de startfinanciering van commerciële spin-offs van universitaire onderzoekscentra. De andere drie fondsen zijn: Cottonwood Technology Fund (Enschede), PSL Innovation Fund (Parijs) en Imec.xpand (Leuven).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-06T18:34:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.