Vraag naar ict’ers in fintech daalt met 5 procent

Daling

Het aantal vacatures voor ict’ers neemt in 2019 naar verwachting met 5 procent af bij de top-20 financiële dienstverleners in Nederland. In totaal worden dit jaar 2.510 ict-vacatures geplaatst. Dat voorspelt de Intelligence Group op basis van algoritmes, waarbij het gebruikmaakt van data van Jobfeed. In 2018 werden er nog 2.656 ict’ers gezocht bij deze financiële dienstverleners.

Het onderzoek is gehouden onder de top-20 financiële dienstverleners in Nederland. Hieruit blijkt dat ING in 2019 nog steeds de meeste ict’ers zoekt. Het schrijft naar verwachting 480 vacatures uit. Dat is wel een daling van 19 procent ten opzichte van vorig jaar: toen plaatste de bank 595 ict-vacatures.

ING wordt gevolgd door Nationale Nederlanden (340 vacatures) en ABN Amro (300 vacatures). Daar waar de banken gemiddeld genomen minder ict-professionals zoeken in 2019, ziet Intelligence Group dat de vraag bij verzekeraars en pensioenfondsen gemiddeld gelijk blijft.

Softwareontwikkelaars

De financiële dienstverleners zijn het meest op zoek naar software engineers, gevolgd door webontwikkelaars en softwaretesters. De onderzoekers concluderen dat iets meer dan een kwart van de softwareontwikkelaars die in 2019 actief op zoek gaat naar een baan, in de financiële dienstverlening moeten werken om te voldoen aan de vraag.

Gekeken naar de cijfers van januari 2019, blijkt al zo’n 18 procent van de totale voorspelde vraag te zijn uitgezet. De gemiddelde doorlooptijd van zo’n ict-vacature bedraagt 69 dagen bij financiële dienstverleners.

‘Met zo’n lange doorlooptijd wordt de concurrentie op de arbeidsmarkt groter, alternatieven aantrekkelijker voor kandidaten en de recruitmentopdracht niet gemakkelijker. Het is logisch dat veel van de oplossingen daarom gezocht worden in flexibele krachten’, aldus Geert-Jan Waasdorp, oprichter van Intelligence Group.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-15T10:07:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.