Blockchainbedrijf Ledger Leopard koopt Tagologic

Koper wil blockchainoplossing inzetten voor controle verzending geneesmiddelen

De Amsterdamse blockchainspecialist Ledger Leopard neemt Tagologic uit het Gelderse Waardenburg over. Ledger Leopard gaat de track & trace-blockchainoplossing van Tagologic inzetten voor controle van de verzending van geneesmiddelen. Bovendien breidt het zijn bedrijfsactiviteiten uit naar de logistieke sector. Van de overname zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Tagologic heeft een toepassing ontwikkeld om fysieke producten te voorzien van een digitale identiteit, een zogenoemde digital twin. Dat gebeurt op basis van blockchaintechnologie. Vervolgens krijgen producenten, consumenten en andere partijen in de distributieketen realtime inzicht in de locatie van een product in de distributieketen. Bovendien verifieert de oplossing of het product authentiek is.

Het bedrijf komt nu in handen van Ledger Leopard. Dat Amsterdamse bedrijf biedt een platform waarbij organisaties hun eigen blockchaintoepassing kunnen ontwikkelen. Het is bedoeld voor ontwikkelaars, het bedrijfsleven en de (rijks)overheid. Via de overname kan Ledger Leopard zijn activiteiten naar de logistieke sector uitbreiden. Bovendien kan het de oplossing toespitsen op de zorgsector, waar het bedrijf al actief is.

‘Voor de farmaceutische industrie, ziekenhuizen en andere partijen binnen de zorg is het letterlijk van levensbelang om te kunnen controleren of geneesmiddelen authentiek zijn en welke stappen deze na productie hebben doorlopen in de distributieketen’, vertelt Johan Mastenbroek, ceo van Ledger Leopard. ‘De toepassing van Tagologic in combinatie met blockchain biedt hiervoor een oplossing.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-28T09:39:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.