KZA en Praegus helpen Quion met softwaretesten

V.l.n.r.: Mark Bottelier (directeur KZA), Corné van Nispen (cido Quion) en Marte van Balen-Zonderland (directeur Praegus)

Quion, hypotheekverwerker uit Capelle aan den IJssel, schakelt KZA en Praegus in voor de optimalisatie van zijn testautomatisering. Die twee bedrijven ondersteunen de testprofessionals en ontwikkelaars van Quion om zo de hypotheekdienstverlening sneller te kunnen verbeteren. Ook worden de medewerkers geschoold in softwaretesten. Daarvoor hebben de partijen een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Quion hanteert een Agile-werkmethode binnen de it & delivery-afdeling en wil nu meer inzetten op testautomatisering op basis van open source. Dit met het doel om de kwaliteit en voorspelbaarheid van de producten en dienstverlening te verhogen, waarbij de softwareontwikkeling versneld moet worden. Hierbij moeten wel de security-eisen bewaakt worden; ook wil de organisatie meer flexibiliteit op het gebied van kennis en capaciteit.

Om aan die wensen op het gebied van softwareontwikkeling en testen te voldoen, zocht Quion een partner die zijn testers en ontwikkelaars kan ondersteunen. Softwaretesters KZA uit Baarn en Praegus uit Leusden kwamen als consortium als winnaar uit de bus. Praegus richt zich op performancetesten, terwijl KZA zich focust op cybersecurity.

Het consortium gaat eerst de bestaande regressietest binnen één ontwikkelteam automatiseren. Dat wordt later uitbreidt naar de naar andere teams. Parallel loopt er een verbetertraject op het ontwikkel- en testproces. Tot slot leveren de partners Quion kennis en know-how via hun professionals en leiden ze de medewerkers waar nodig op.

De partijen zijn een partnerschap voor een periode van een jaar aangegaan en hebben de intentie om dit jaarlijks te verlengen.

Quion is een zogeheten servicer van hypotheken. Vanuit die rol biedt het financiële instellingen in Nederland diensten voor het opbouwen, onderhouden en optimaliseren van hypotheekportefeuilles.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-06T16:12:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.