Sigmax splitst op in diensten- en sofwarebedrijf

Het Twentse ict-bedrijf Sigmax is opgesplitst in twee aparte bedrijven. De ict-dienstentak van het bedrijf is per 8 maart verzelfstandigd in Sigmax Ict Specialisten. Dat onderdeel bestaat uit ongeveer tachtig man en krijgt later in 2019 een nieuwe naam.

De software-ontwikkeltak van het bedrijf uit Enschede, die bestaat uit 160 man, houdt de naam Sigmax en blijft zich richten op de ontwikkeling van bedrijfssoftware voor partijen die actief zijn op de terreinen stadsontwikkeling en veiligheid, ticketing en handhaving in het openbaar vervoer, leveranciers van veldwerkdiensten (field services) en partijen in de beveiligingsbranche.

De nieuwe directie van Sigmax Ict Specialisten bestaat uit Robbie Mulders en Ronald Vehof. Zij komen uit de eigen gelederen. Volgens de directeur van het voormalige moederbedrijf uit Enschede, Leo van den Ende, is het bedrijfsonderdeel dat in 1998 werd opgericht onder de vleugels van Sigmax uitgegroeid tot een partij die op eigen benen kan staan. ‘Door veel te investeren in mensen, kennis en technologie is Sigmax Ict Specialisten uitgegroeid tot een sterke speler in Oost-Nederland. Om deze positie uit te bouwen, moet de organisatie zich continu op het allerhoogste niveau blijven ontwikkelen.’

Met de verzelfstandiging van de divisie en Quadrum Capital als investeringsmaatschappij aan boord, heeft Sigmax Ict Specialisten volgens Van den Ende een goede uitgangspositie om op eigen benen te staan.

Quadrum Capital

Volgens Arjan Hoop, partner bij Quadrum Capital staat er een volwassen, professionele organisatie met tachtig gedreven medewerkers die klaar is voor een volgende fase. 

In een gezamenlijk persbericht lichten de partijen toe dat ict-vraagstukken alsmaar complexer, meer strategisch en specialistischer worden. ‘Marktontwikkelingen volgen zich in razend tempo op. Het is de ambitie van het nieuwe Sigmax Ict Specialisten om bedrijven te helpen om voorop te blijven lopen in de markt - met ict als strategische tool.’

De nieuwe algemeen directeur van Sigmax Ict Specialisten, Robbie Mulders, licht toe dat het nieuwe bedrijf niet de ambitie heeft de grootste, maar wel de beste ict-partner te zijn. ‘Om op alle niveaus met onze klanten mee te kunnen denken, moeten we een breed pallet van specialismen in huis hebben en ons steeds blijven ontwikkelen. Met Quadrum Capital aan boord hebben wij de focus en financiële slagkracht om dat te doen, zodat we niet alleen de beste ict-partner zijn, maar ook blijven.’
 
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-11T11:53:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.