Programmeerschool Codam opent officieel deuren

Programmeerschool Codam Coding College opent op 2 juli 2019 officieel de deuren van haar opleidingslocatie aan het Marineterrein in Amsterdam. Daarnaast is de driejarige codeeropleiding nu voor iedereen vanaf achttien jaar beschikbaar.

Codam is gebaseerd op de lesmethode van Ecole42 in Parijs. Hierbij wordt het peer-to-peer-principe gehanteerd en leren studenten, zonder tussenkomst van docenten, aan de hand van projecten. De opleiding wordt gegeven op het Marineterrein in Amsterdam. Echter waren hier alleen nog de leslokalen beschikbaar. De aanvullende ontmoetingsruimtes, het auditorium en de break-out rooms waren nog niet af. Nu deze wel ingericht zijn, opent het lesgebouw officieel zijn deuren.  

Die officiële opening vindt plaats op dinsdag 2 juli 2019 en is in handen van Koningin Máxima. Ook zijn minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, vertegenwoordigers uit het Nederlandse bedrijfsleven, kennisinstellingen,  startups en internationale vertegenwoordigers aanwezig bij de opening.

42-netwerk

Codam is onderdeel van het 42-netwerk, bestaande uit in totaal twaalf scholen op meerdere continenten. Sinds 2013 heeft dit netwerk vijfduizend studenten opgeleid tot programmeurs. Alle scholen in dit netwerk werken met hetzelfde onderwijsmodel waarbij studenten samen leren programmeren - zonder tussenkomst van docenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mooi initiatief waar ik helemaal achter sta!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-24T14:26:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.