Epicenter en Salt starten Javascript-opleiding

Epicenter en School of Applied Technology (Salt) introduceren een gratis opleidingsprogramma tot full stack JavaScript-programmeur. Salt faciliteert de drie maanden durende opleiding en biedt deelnemers een baangarantie door ze als consultant in dienst te nemen en bij het partners van Epicenter in te zetten. Via dit traject willen de partijen het tekort aan ict’ers in Nederland het hoofd bieden.

Salt en Epicenter willen zo’n dertig deelnemers werven voor de opleiding tot programmeurs, die in januari van start gaat. Het gaat om mensen die interesse in programmeren hebben, maar dit nog niet professioneel doen. Achtergrond of opleiding maakt niet uit, deelnemers worden vooral geselecteerd op analytisch vermogen en sociale vaardigheden. Ook staan de organisaties open voor uiteenlopende achtergronden om de technologiesector diverser te maken.

Studenten leren in drie maanden tijd over zowel back-end- als front-end-technologie. Naast JavaScript leren zij Node, HTML, CSS, databases en React. Hierbij ligt de focus op samenwerken in teams en agile development. Deze lessen worden gegeven door Salt-instructeurs. De organisaties stellen dat deelnemers vanaf dag één als een echt ontwikkelteam fungeren en zo de lessen in de praktijk leren toepassen.

In april ronden de deelnemers de opleiding af. Zij ontvangen een certificaat en treden als consultant in dienst bij Salt en ingezet bij klanten in het Epicenter-ecosysteem.

Het carrière-programma werd op 5 september geïntroduceerd tijdens de opening van Epicenter. Hierbij zijn panelsessies, een ‘digitale safari’ en een implementatie van een onderhuidse rfid-chip georganiseerd.

Epicenter en Salt hebben in Zweden negentig mensen, van in totaal twintig nationaliteiten, opgeleid tot JavaScript-programmeur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-06T08:58:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.