Schiphol voorspelt beste aankomsttijd voor security

Schiphol start een pilot om zijn reizigers te informeren over de ideale aankomsttijd op de luchtvaarthaven om zo snel mogelijk door de securitycontrole te gaan. Hiervoor voorspelt het de wachttijden van de securitycontrole in vertrekhal 1 en verwerkt dit in een persoonlijke reisschema voor reizigers. De proef loopt tot begin oktober dit jaar.

Bij een selectie aan vluchten van vertrekhal 1 wordt de reiziger op de website van Schiphol geadviseerd over het ideale tijdstip om de securitycontrole te passeren en hoelang de wachttijd op dat moment is. Dit is onderdeel van het algemene reisschema, dat te vinden is bij de vluchtinformatie.

Schiphol heeft intern een datamodel ontwikkeld dat gebruikmaakt van historische data en verwachte passagiersaantallen. Op basis van deze data voorspelt het de wachttijden bij de securitycontrole. De luchthaven laat weten dat de proef bewust bij een select aantal vluchten wordt uitgevoerd, zodat het de impact van deze functionaliteit kan meten en vergelijken met vluchten waar deze voorspellingen niet worden gedaan.

Het reisadvies wordt op de website getoond wanneer de gate bekend is. Vanaf twee uur voor het geplande vertrek van de vlucht wordt dezelfde informatie over wachttijden ook getoond op de fysieke borden bij de securitycontrole op de luchthaven.

De pilot loopt tot begin oktober. Daarna wordt bekeken hoe het datamodel verder is te optimaliseren en toe te passen, onder andere voor de andere vertrekfilters op Schiphol.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-20T09:54:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.