Volksbank omarmt Kubernetes-platform Rancher Labs

de Volksbank

De Volksbank heeft de Amerikaanse leverancier Rancher Labs geselecteerd als kernplatform voor Kubernetes-containertechnologie. De Utrechtse staatsbankorganisatie achter ASN Bank, BLG Wonen, Regio Bank en SNS wil versneld migreren van zijn traditionele monolithische computeromgeving naar een moderne microservices-architectuur.

De Volksbank - ruim drie miljoen klanten en zo'n drieduizend man personeel - heeft al een aantal applicaties en ontwikkelprojecten in productie op het Rancher-platform. De bankorganisatie wil de komende twaalf maanden nog eens grote delen van zijn kern-infrastructuur naar Rancher migreren.

Het platform biedt containertechnologie en microservices. De Volksbank verwacht na de grootschalige overstap naar deze it-architectuur sneller aanpassingen en vernieuwingen in zijn portfolio van financiële diensten door te voeren.

Volgens analistenbureau Gartner is Kubernetes de dominante containertechnologie met een marktaandeel van 86 procent. Rancher Labs uit Californië is een van de grotere spelers in dit veld. Het bedrijf rekent in Nederland bijvoorbeeld ook KPN en Albert Heijn tot zijn klanten.

Meer agile

Erik van der Meijde, platform delivery manager bij de Volksbank, stelt dat containers de kern vormen van de groei- en innovatiestrategie van de bank. De ontwikkeltijd kan door de verregaande automatisering omlaag, met behoud van betrouwbaarheid en veiligheid. 'Rancher staat voor ‘next level’ containerisatie waardoor we meer agile kunnen werken.'

Van der Meijde doelt op een aantal taken die gedurende een ontwikkeltraject in Rancher tevens geautomatiseerd zijn af te handelen, zoals rol gebaseerde toegangscontrole, 'namespace-as-a-service', applicatiecatalogus en authenticatie. Daardoor krijgen ontwikkelteams meer tijd om zich met vernieuwingen bezig te houden. Te denken valt aan de toepassing van kunstmatige intelligentie in spraak- en tekstdiensten om vragen van klanten snel en accuraat af te handelen.

Vrijheid

De Volksbank-manager is te spreken over de vrijheid die Rancher ontwikkelaars biedt om te experimenteren met nieuwe financiële diensten. 'Het platform is gemakkelijk in te stellen en te reguleren - we kunnen binnen enkele minuten proefballonnetjes oplaten maar er ook direct mee stoppen als ze op niets uitdraaien.'

Rancher ondersteunt tevens Volksbanks cloudmigratiestrategie. De bank heeft al een aantal AWS-projecten lopen via het Rancher-platform en breidt dit de komende maanden uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Vacatures bij Volksbank

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-29T11:29:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.