Specialisterren biedt low-code testing aan via Mendix

Testspecialist Specialisterren uit Utrecht, een organisatie die mensen met een vorm van autisme inzet voor het testen van software, biedt nu ook de mogelijkheid aan om vanuit het low-code-platform van Mendix direct testmodellen te genereren.

Een en ander is het gevolg van een samenwerking met Curiosity Software Ireland, leverancier van modelgebaseerde tests, en Omnext, een expert op het gebied van kwaliteitsbewaking van software. Het gezamenlijke aanbod levert instant testmodellen aan voor Mendix-omgevingen zonder handmatige werkzaamheden. Deze samenwerking stelt low-code-ontwikkelaars en zogenaamde citizen developers  in staat om met een geringe inspanning snel en up-to-date geautomatiseerd te testen.

Complete testsuite mogelijk

Specialisterren ondersteunt de implementatie en levert aanvullende diensten op het gebied van testaanpak, integratie in het ci/cd proces, datamodellering en integratie van testen buiten de low-code-omgeving zoals testen van e-mail en pdf. Curiosity Software en Omnext hebben op hun beurt Curiosity's Test Modeller geïntegreerd met het Omnext Fit Test Platform, dat snelle testautomatisering biedt die toegankelijk is voor low-code-ontwikkelaars. Het Omnext Fit Test Platform analyseert eerst de kwaliteit van low-code-applicaties met behulp van erkende standaarden en biedt vervolgens gedetailleerde risicogebaseerde inzichten.

Het platform analyseert verder de componenten van de app en de onderliggende logica, en bouwt automatisch een model van de te testen applicatie. De Test Modeller van Curiosity zet deze modellen vervolgens om in intuïtieve visuele stroomdiagrammen, waarbij 'dekkings'-algoritmen worden toegepast om een complete testsuite te genereren. De tests zijn ook aanpasbaar en genereren scripts, zelfs voor complexe systemen. Specialisterren biedt hierbij aanvullende dienstverlening. Tijdens het gezamenlijke webinar van Curiosity en Specialisterren op 2 juni wordt er dieper ingegaan op hoe dit tot uitwerking komt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-28T09:37:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.