Magic Software koopt Magic Hands en K&S

Deal handen schudden overname

Het Israëlische Magic Software Enterprises neemt de Nederlandse bedrijven Magic Hands en Knowledge & Solutions Software (K&S) uit Nieuwegein over om zijn positie op de West-Europese markt uit te breiden. Beide bedrijven baseren hun software op het low-code-applicatie-ontwikkel en -integratieplatform van Magic Software. Er werken in totaal dertig man bij deze bedrijven die verdergaan onder de vlag van Magic Benelux, gevestigd in Veenendaal.

Magic Software uit Or Yehuda is al ruim dertig jaar actief als aanbieder van software-ontwikkelomgevingen. Het bedrijf wil zijn activiteiten in West-Europa zien groeien en voert daarvoor een overnamestrategie. Voor de Benelux en de Noordse regio heeft het bedrijf daarom de zusterbedrijven Magic Hands en K&S overgenomen. Dit zijn partijen die gepokt en gezameld zijn in het ontwikkelen en beheren van op de Magic-engine gebouwde oplossingen.

Het Israëlische bedrijf ziet de Benelux en Scandinavië als essentiële regio’s om de gewenste groei in Europa te bewerkstelligen. Door de overnames vindt een krachtenbundeling plaats op het gebied van consulting en softwareontwikkeling. De twee directeuren van Magic Hands en K&S, respectievelijk Peter Vos en Peter Bruining, krijgen de leiding over Magic Benelux. Vos wordt de algemeen directeur, Bruining president. John Verwaaijen, de huidige directeur van Magic Software Benelux, vertrekt na veertien jaar dienstverband.

Magic Hands werkt sinds 1996 met de programmeertaal Magic en ontwikkelt er standaard- en maatwerkoplossingen mee voor het midden- en kleinbedrijf. Bekend zijn bijvoorbeeld Magic4Business als financierings- en factureringsoplossing en Magic4Trade voor logistieke dienstverleners.

Zusterbedrijf K&S biedt via het softwareproduct Promis een oplossing voor het opzetten, beheren en bewaken van bedrijfsprocessen in een organisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-18T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.