Ontwikkelspecialist Isaac in handen van Intracto

België en Nederland

Isaac, een it-dienstverlener uit Eindhoven die technisch en strategisch advies voor softwareontwikkeling biedt, komt in handen van Intracto Group. Dat bedrijf, actief in Nederland en België, adviseert klanten op het gebied van digitale strategie, ontwerp, technologie en marketing. De overname helpt de groep om een ‘full service dienstverlener’ te worden.

De drie aandeelhouders, ondersteund door een stichting administratiekantoor (stak, een stichting om de aandelen te beheren), van Isaac hebben hun aandelen, waarvan de financiële waarde niet wordt gecommuniceerd, verkocht aan de Intracto Group.

Isaac blijft zelfstandig opereren vanuit het kantoor in Eindhoven. De 110 medewerkers verwelkomen hier Intracto-collega’s die al in Eindhoven werkzaam zijn. Bovendien moet dit kantoor uitgroeien tot een campus, waar ook studenten van TU Eindhoven welkom zijn voor projecten of seminars. Dit om de samenwerking met de universiteit te versterken.

Overnamepad

Intracto is al enige tijd actief op overnamepad. Het van oorsprong Belgische bedrijf, dat in 2001 is opgericht, had een jaar geleden zo’n 250 medewerkers in dienst. Inmiddels is dit aantal, door overnames, gegroeid tot bijna negenhonderd werknemers. Via overnames wil de groep een volledige dienstverlening bieden op het gebied van strategie, technologie, marketing, content en creatie.

Vorig jaar deed Intracto behoorlijk wat overnames. Zo werden de Nederlandse organisaties Ezcompany, Frontmen en GUC Agency gekocht. In België zijn Adagio, Blue4You en Be Connect overgenomen.

De groep wil blijven groeien en mikt nu ook op Duitsland en Scandinavië.

Developer experience

Volgens Isaac wordt de ervaring van ontwikkelaars met een platform, de developer experience, steeds belangrijker. Chief technology officer Friso Geerlings zei hier eerder van de week in een interview met Computable het volgende over: ‘Developers zijn schaars en duur, dus als het veel tijd en moeite kost om eigen software te integreren, stijgen de kosten. Daarnaast kan een platform dat niet gebruiksvriendelijk is ertoe leiden dat ontwikkelaars aanhaken op een ander platform. Omdat ze daar liever meer werken.’

Het gehele interview staat hier: Developer snakt naar de juiste tools

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij IO

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-24T15:00:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.