Eficode spint garen bij zijn devops-platform

Ex-Ajax voetballer en Fins staatsburger Jari Litmanen (rechts), als promotor aanwezig bij de opening van de Amsterdamse vestiging van Eficode in 2018, naast Andre Sibov, country manager voor de Benelux van de Finse it-dienstverlener.

Eficode, een Finse specialist op het gebied van applicatie-ontwikkeling volgens de devops-methodiek, ziet dat zijn dienstverlening over de grens aanslaat. Van de omzet van dertig miljoen euro komt inmiddels een stevige dertig procent uit andere landen dan het moederland. Een extra opsteker is de opname van het devops-platform in Gartners 'Hype Cycle for Agile and Devops, 2020'.

Devops is een softwaremethodologie die nog een stap verder gaat dan agile door een cultuur te creëren waarin ontwikkelaars en operationele it-teams harmonieus samenwerken. Eficode, opgericht in 2005 in Helsinki, is een devops- en ux designops-specialist en telt circa driehonderd man.

Het beschikt over een geautomatiseerde softwareproductielijn Eficode ROOT. Eficode heeft een sterke positie in Scandinavië, maar wil ook buiten de Noordse regio groeien. Daarvoor kreeg in het voorjaar van 2018 een investering van zes miljoen euro van het investeringsfonds Bocap. In september 2018 opende het Finse bedrijf een Benelux-kantoor in Amsterdam, vlak bij de Johan Cruijff Arena. 

Eficode sloot het afgelopen gebroken boekjaar 2019/2020 af op 30 juni jongstleden. Daarin doorbrak het de grens van dertig miljoen euro aan omzet. Het bedrijf zegt in de afgelopen zes maanden van 2020 zijn opbrengsten te hebben zien stijgen met 37 procent. Dat komt onder andere door de grote vraag naar zijn ux-ontwerpexpertise vanwege de nakende deadline van de EU Website Accessibility Directive. Overheidsorganisaties in Europese lidstaten moeten vanaf 23 september voldoen aan internationale richtlijnen om webcontent toegankelijk te maken voor mensen met een functiebeperking. Die deadline  leverde Eficode zo'n 120 projecten op. 

Atlassian en Gartner

Ook de nauwe samenwerking met Atlassian, de Australische leverancier van samenwerkingstools voor it-technici, wierp in het afgelopen boekjaar zijn vruchten af. Tot de Atlassian-stack behoren tools als Jira Software, Confluence, Atlassian Cloud en Jira Align. Eficode helpt bedrijven hun Atlassian-producten goed te benutten, van implementatie, data- en cloudmigratie en schalen tot ondersteuning en onderhoud. De tools van Atlassian zijn daarnaast onderdeel van het Eficode ROOT Devops Platform, dat het hele softwareontwikkelingsproces overbrugt, van het beheren van requirements tot continuous delivery en analytics.

Dit ROOT-platform is door adviesbureau Gartner erkend in zijn 'Hype Cycle for Agile and Devops, 2020'. Het Gartner-rapport noemt op basis van de terugkoppeling van gebruikers Eficode een voorbeeld van een leverancier van een zogeheten devops 'value stream management platform' (vsmp).
'Om agile en devops-projecten op te schalen, hebben organisaties zo'n vsmp nodig. Dit platform biedt inzicht in metrische gegevens op een hoger niveau', schrijft Hassan Ennaciri, senior manager & analist bij Gartner, in het rapport. 'Een devops vsmp integreert de voorhanden devops-tools en orkestreert alle activiteiten binnen het ontwikkelproject. Op die manier krijgen productteams de flexibiliteit en vrijheid bij het selecteren van hun tools.'

Hype Cycles

Gartners Hype Cycles tonen een grafische weergave van de volwassenheid en acceptatie van technologieën en applicaties en hoe deze mogelijk relevant zijn voor het oplossen van reële zakelijke problemen en het benutten van nieuwe kansen. De Gartner Hype Cycle-methodologie biedt inzicht in hoe een technologie of applicatie zich in de loop van de tijd zal ontwikkelen.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-28T09:15:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.