Kapitaalinjectie voor CodeSandbox

Investering dollar groei

CodeSandbox uit Amsterdam, een online-ontwikkelomgeving voor webdevelopers, krijgt 12,7 miljoen dollar in een tweede investeringsronde. Oprichters Ives van Hoorne en Bas Buursma willen het geld aanwenden om de groei te versnellen.

Met CodeSandbox kunnen ontwikkelaars snel prototypes maken, uitwisselen en testen. Ze hoeven geen ontwikkelomgeving meer op te zetten, tools te installeren en een it-infrastructuur te bouwen. Het is bovendien gemakkelijk programmeerwerk te delen met anderen. Alles bevindt zich in de cloud.  

Drie jaar geleden werd het product gelanceerd. Inmiddels gebruiken maandelijks meer dan twee miljoen ontwikkelaars deze gratis sandboxen voor ‘rapid web development’. Intussen zijn al ruim tien miljoen sandboxen gecreëerd.  Bedrijven als Shopify, Atlassian en Stripe werken met deze decentrale codeerapplicatie in de browser. 

Een deel van de nieuwe middelen gaat naar de uitbreiding van het platform. Het nieuwe Pro Workspaces richt zich op grotere groepen developers. Hele productteams en organisaties die samen code ontwikkelen, kunnen met deze tool gaan werken. Deze gezamenlijke web-ontwikkeling gaat naar verwachting een hoge vlucht nemen. Overal ter wereld wordt samengewerkt. Het werken op afstand heeft ook door Covid-19 een impuls gekregen. 

De tweede investeringsronde wordt geleid door het Zweedse EQT Ventures. Ook investeerders van het eerste uur zoals Kleiner Perkins en Arches Capital doet weer mee, alsmede een aantal particuliere investeerders.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-03T10:53:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.