Adesso zet Nederlandse vervolgstap met overname

Duitsers nemen meerderheidsbelang in drie Nieuwegeinse softwarebedrijfjes

De Duitse ict-dienstverlener Adesso heeft groeiplannen in Nederland. Werd in 2019 een kantoor in Amsterdam geopend, nu nemen de Duitsers een meerderheidsbelang in drie werkmaatschappijen van Blue Group IT in Nieuwegein.

De bedrijven Blue4It, Codesquad en Bluefront komen grotendeels in handen van de beursgenoteerde onderneming uit Dortmund. Het drietal vormde tot dusver een onderdeel van Blue Group IT, een groep van zeven werkmaatschappijen met elk een eigen specialisatie bij de ontwikkeling van front- en backend-software voor banken, multinationals en overheden. Overnamebemiddelaar Marktlink heeft deze transacties begeleid.

Blue4IT en Codesquad leveren Java-developers en Bluefront is actief in frontend-ontwikkeling. Ze hebben elk ongeveer twintig medewerkers in dienst. Na de overname blijven hun directeuren betrokken met een minderheidsbelang.

Internationalisering

Adesso levert consulting- en software-ontwikkelingsdiensten voor optimalisering van bedrijfsprocessen. Het bedrijf bestaat sinds 1997 en boekte over 2019 een brutowinst van 48 miljoen euro bij een omzet van bijna 450 miljoen euro. Er werken ongeveer 4.200 mensen, waarvan zo’n driekwart in Duitsland. De rest werkt vanuit vestigingen in Turkije, Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije, Bulgarije, Spanje en Nederland. De laatste jaren staat de groeistrategie in het teken van internationalisering met een lokale voetafdruk.

Het Nederlandse kantoor opende in juli 2019 en staat in Amsterdam. Kort na opening sprak Computable met landendirecteur Jan Heuker. Hij vertelde destijds dat Adesso grootse ambities voor Nederland heeft. Het doel was om binnen vijf jaar te groeien naar een organisatie van ongeveer tweehonderd medewerkers. Hij sloot daarbij ‘een of meerdere kleine overnames’ niet uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-06T11:52:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.