Robot Framework organiseert online-workshops

Het Robocon-jaarcongres van opensourcesoftwaretesttool Robot Framework dat in januari 2021 zou plaatsvinden is in verband met corona verplaatst naar maart van dat jaar en zal online plaatsvinden. Ook kondigt de organisatie achter het framework voor dit jaar nog een aantal workshops aan. Tijdens een van die workshops spreekt de Nederlandse test automation-expert Michael Hallik.

De online editie van Robocon is dus pas over een paar maanden, maar de community kondigt wel een World Wide Workshop Wednesday aan. Morgen, woensdag 2 december, vinden die online-workshops plaats.

Tijdens de workshops vertellen ontwikkelaars in hun moedertaal over de inzet van de opensource-testtools die gebouwd zijn met het Robot Framework.

Namens Nederland is Michael Hallik van de partij. De test automation-specialist van Immune-IT werkt voor de Belastingdienst en gaat tijdens zijn workshop in op praktijkvoorbeelden van testautomatisering op http-niveau. Ook vergelijkt hij http met andere api-leveltestautomatisering-interfaces zoals soap en vertelt hij over de voordelen van web-api versus rest-api.

Robot Framework

In het domein van geautomatiseerd softwaretesten is het Robot Framework een van de meest gebruikte opensourcetools. Het framework dat bij Nokia het levenslicht zag, belandde in 2008 in de opensource-community. Deze gemeenschap telt vijfduizend geregistreerde gebruikers in Github. Negenduizend Slack-leden communiceren over het framework.

Robot Framework werkt met zogenaamde libraries en kan veel verschillende projecten aan zoals rest-, soap- en api-testing, database testing en het testen van mobiele apps.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-01T11:28:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.