Ctac neemt Oliver IT alsnog over

Deal handen schudden overname

It-dienstverlener Ctac heeft een meerderheidsbelang (51 procent) genomen in Oliver IT per 1 januari 2021, een specialist in integratie en softwareontwikkeling. Ctac wil hiermee hun klanten beter helpen bij de digitale transitie. Eerder dit jaar schoof het bedrijf uit Den Bosch de beoogde overname op de lange baan door de coronaperikelen.

Oliver is gevestigd in ‘s Hertogenbosch en opgericht in 2009. Het team bestaat momenteel uit zo’n veertig medewerkers. Het is actief op het gebied van integratie, web & mobiele oplossingen.

Henny Hilgerdenaar, bestuursvoorzitter Ctac: 'Deze strategische acquisitie is een verrijking; hiermee breiden we zowel ons portfolio als onze competenties op het vlak van integratie, web & mobiele oplossingen uit. Wij zijn uitermate content dat we ondanks de gevolgen van de wereldwijde pandemie er in zijn geslaagd om Oliver aan Ctac te binden.'

Eind maart besloot Ctac nog de overnamegesprekken te pauzeren. De ict-dienstverlener uit Den Bosch gaf vanwege de coronacrisis op dat moment het beheren van de kasstroom en het werkkapitaal topprioriteit. Overigens zou Ctac een meerderheidsbelang van 75 procent nemen; dat is nu teruggebracht naar 51 procent.

Eigen middelen

'Oliver's omzet bedraagt circa zes miljoen euro op jaarbasis en zal vanaf boekjaar 2021 bijdragen aan de groei van onze consultancy-activiteiten. De aankoop zal tevens direct bijdragen aan de ebitda en winst per aandeel. Ctac financiert de acquisitie uit eigen middelen en zal geen additionele financiering aantrekken of aandelen uitgeven', aldus financiee directeur Pieter-Paul Saasen.

Gerben Moerland, mede-oprichter Oliver: 'Een trend in de markt is de inzet van en migratie naar cloudoplossingen, wat kennis vraagt van de juiste integratie en app/mobiele expertise. Om als Oliver hier maximaal invulling aan te geven is samenwerking en schaalgrootte van belang. Ctac is voor ons een logische partij om strategisch mee samen te gaan.'

Gerben Moerland en Martien Merks blijven actief en zij behouden een minderheidsbelang in Oliver IT, waarmee hun betrokkenheid is gewaarborgd. Het bedrijf zal als onafhankelijk onderdeel van de Ctac groep blijven opereren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-28T16:36:00.000Z Teus Molenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.