Blockchain-ontwikkelaar Storro maakt doorstart

Doorstart

Storro, de start-up die blockchain ontwikkelt voor de veilige opslag van data in de cloud, kan haar technologie doorontwikkelen. Het bedrijf uit Hengelo dat onlangs failliet ging, maakt een doorstart. Jamael, een investeerder uit het Gelderse Driel met belangen in de voedselindustrie en technologiebedrijven, biedt de helpende hand.

Curator mr. J.M. Eringa heeft volgens dagblad Tubantia met Jamael overeenstemming bereikt over de verkoop van de activa. Storro gaat onder Jamael Technology vallen dat ook Sparkwise, Architechts, Di-vision, Foodchainz en Trin-iT omvat. 

Onder de vleugels van Jamael krijgt Storro een nieuwe kans zijn systeem te vervolmaken. Al vanaf 2015 is de spinoff van de Universiteit Twente hiermee bezig. De regionale ontwikkelingsmaatschappij Oost NL trok eind vorig jaar haar handen van Storro af. Deze investeerder wilde geen nieuw geld meer in de blockchainontwikkelaar steken omdat alles te lang duurde. Twee particuliere investeerders wilden nog wel verder, maar konden samen geen vuist maken.

Met Jamael aan boord denkt medeoprichter Friso Stoffer nu goed verder te kunnen. Van het oorspronkelijke technische team zijn nog drie ontwikkelaars over. Storro heeft de afgelopen jaren tal van prijzen in de wacht gesleept. Kern van het systeem is dat sterk versleutelde bestanden op diverse laptops worden opgeslagen. Daarvoor is een decentrale architectuur nodig, maar die blijkt lastig te realiseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-26T17:19:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.