Exxellence besluit Berkeley Bridge in te lijven

Lokale-overheidsautomatiseerder Exxellence heeft zijn volgende overname binnen: Berkeley Bridge. Dit bedrijf uit Alphen aan den Rijn heeft een low-codeplatform ontwikkeld waarmee inhoudsdeskundigen zelf interactieve toepassingen kunnen maken op basis van beslisbomen-technologie. Exxellence wil Berkeley Bridge vooral inzetten bij zijn portfolio voor het Digitaal Stelsel Omgevingswet maar verwacht dat het platform ook bij andere oplossingen inzetbaar is.

Met de software van Berkeley Bridge wordt een brug geslagen tussen kennis en techniek, stelt Exxellence. Het stelt inhoudsdeskundigen namelijk in staat een eigen kennissysteem te ontwikkelen, en daarmee kan kennis snel en eenvoudig met anderen gedeeld worden. Omdat de software is gebaseerd op grafische beslisbomen, is voor de ontwikkeling van een kennissysteem geen kennis van code nodig.

Specifiek voor de overheid heeft Berkeley Bridge de Berkeley Modeler ontworpen, een software-as-a-service-oplossing waarmee gemeenten, provincies en waterschappen juridische regels kunnen omzetten naar toepasbare regels in de vorm van een begrijpelijke vraagboom.

Berkeley Bridge, opgericht in 2005, heeft een team van twaalf man en inmiddels ruim honderd opdrachtgevers in de (semi-)overheidsmarkt, het juridisch domein, de gezondheidszorg, de uitgeverijbranche en de financiële sector bedient.

Uitbouwen

De overname is financieel gesteund door Main Capital. De investeerder stapte vorig jaar werd in om de Exxellence Groep uit te bouwen tot een toonaangevende automatiseerder voor lokale overheden. Berkeley Bridge is de zesde acquisitie in ruim een jaar tijd.

Exxellence ziet met de nieuwe aankoop op de overheidsmarkt onder andere kansen liggen in het omgevingsdomein. Het bedrijf heeft eerder al Zaaksysteem.nl (met vth-software; vth = vergunningverlening, toezicht en handhaving) en Tercera (webgebaseerde plansoftware voor de Omgevingswet) overgenomen. Inclusief Berkeley Bridge kan het nu werken aan een totaaloplossing in het omgevingsdomein. Belangrijk wanneer de nieuwe Omgevingswet vanaf 1 januari 2022 in werking treedt, waarbij elke gemeente aangesloten moet zijn op het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). De Berkeley Modeler is overigens al geïntegreerd met de plansoftware van Tercera.

In dat omgevingsdomein neemt Exxellence het op tegen partijen als Centric en Roxit (met de vth-applicatie Squit). Volgens directeur Michiel Veenhuis zet zijn bedrijf de software van Zaaksysteem.nl als basis reeds op meerdere plekken in als vth-applicatie. 'Onze verwachting is om dit meer te gaan doen door een dikke integratie met Berkeley en Tercera. In een zaaksysteem stoppen we zaaktypes die processen afhandelen. Door in het proces te kunnen toetsen tegen regels - met de Berkeley-oplossing - kunnen we nu inhoudelijk betere processen maken. Ook door de inhoudelijke vergunningsexperts van Berkeley en Tercera kunnen we beter processen inhoudelijk maken.'

Excellence heeft al een vth-applicatie draaien bij een aantal waterschappen, een omgevingsdienst en een van de eilanden in het Caribisch gebied. En er lopen implementaties bij een provincie en meerdere gemeenten. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zaaksysteem.nl is geen VTH-pakket, maar een zaaksysteem zoals veel gebruikt bij lokale overheden. Het VTH-systeem was voorheen bekend als Squit van Roxit.

@Rob In de tekst na navraag bij Exxellence nog extra toegelicht dat het bedrijf Zaaksysteem.nl gebruikt als basis voor zijn vth-applicatie, samen nu met de software van die twee andere overnames. Squit is overigens nog steeds het vth-pakket van Roxit.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-03T15:40:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.