Belegger keert zich tegen bod VDL Groep op Neways

Aandeelhouder Bernard ten Doeschot keert zich tegen het voorgenomen bod van VDL Groep op het industriële elektronicabedrijf Neways uit Son. De activistische belegger heeft zich daarvoor gemeld bij Autoriteit Financiële Markten (AFM). Behalve dat hij het overnamebedrag van 152 miljoen euro sowieso te laag vindt, ziet Ten Doeschot het liefst dat Neways op de beurs blijft en op eigen kracht groeit.

VDL, het Eindhovense industrieconcern van de familie Van der Leegte, bracht vorige week een bod uit op het beursgenoteerde Neways. VDL is al aandeelhouder van Neways en trekt op met mede-grootaandeelhouder ZBG-Capital. Samen hebben zij de meerderheid en kunnen zij vrij eenvoudig Neways van de beurs halen indien het bestuur van het bedrijf uit Son akkoord gaat met het bod.

Bernard ten Doeschot kocht, zo meldt het Eindhovens Dagblad, nog wat extra aandelen Neways om zich als aandeelhouder met een aanmerkelijk belang - in zijn geval drie  procent - bij de AFM te melden en zijn klacht kenbaar te maken. De Twentse investeerder acht de kans veel groter dat Neways beter kan presteren als zelfstandig beursgenoteerd bedrijf.

'VDL probeert profijt te trekken van het feit dat het lang slechter is gegaan met Neways. Juist nu krijgt het bedrijf de wind in de zeilen met minder coronaperikelen en een aantrekkende auto-industrie', aldus Ten Doeschot tegen de krant. Hij is niet de enige investeerder die zich zorgen maakt. Ook Add Value Fund, een andere minderheidsaandeelhouder, acht het bod te laag.

Volgens VDL biedt de combinatie met Neways meerwaarde voor gezamenlijke klanten op het terrein van hoogwaardige elektronica en mechatronica. Daarnaast krijgt Neways de beschikking over extra kapitaal om te investeren in productontwikkeling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-05T11:01:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.