Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid werkt datagedreven

Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) gaat samenwerken met Onderzoekcentrum Drechtsteden (OCD) en kennispartners Scamander om effectief datagedreven te gaan werken. De dienst zal hiervoor aansluiten op het bestaande Regionaal Dataplatform van de Drechtsteden. Dit dataplatform vormt een basis voor integraal inzicht en datagedreven werken in de regio. Doordat OZHZ kan profiteren van de reeds aanwezige technologie en informatieproducten, zijn snel kosten te besparen.

De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) beschermt de leefomgeving, het milieu en de natuur in Zuid-Holland Zuid. Dit doen ze onder andere door controles uit te voeren, vergunningen te verlenen en gemeenten en provincies te adviseren vanuit expertise.

Door datagedreven te werken kan beter beleid worden gemaakt en uitgevoerd. OZHZ merkte echter dat de manier waarop zij met data werkten haar grenzen had bereikt. Het ontbrak aan eenvoudige grip op data waardoor de meerwaarde van datagedreven werken nog niet wordt verzilverd. Denk hierbij aan zaken als een eenduidige interpretatie van data, het vastleggen van historie, het herhaalbaar beschikbaar stellen van data en het in gebruiken nemen van een gedegen rapportagetool in de organisatie.

Om dit op te lossen is een samenwerking aangegaan met OCD en Scamander. Gezamenlijk is het Regionale Dataplatform Drechtsteden opgezet. Data stroomen er eenvoudig en gestructureerd en staan klaar voor gebruik om rapportages, dashboards en analyses te maken, stellen de drie partijen. Het OCD heeft ook toegang tot landelijke voorzieningen en beschikt over inmiddels 250 koppelingen met (regionale) datasets, waaronder applicaties die ook door OZHZ worden gebruikt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-06T13:58:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.