Torqx drukt stempel op VHE Industrial Automation

Financiering

Torqx Capital Partners neemt een meerderheidsbelang in VHE Industrial Automation, een Brabantse leverancier aan de techsector. De investeerder uit Bussum gaat VHE helpen te expanderen in de markten voor halfgeleiders, hightech en slimme energie.

VHE maakt besturingspanelen, modules en kabelbomen. Ook verzorgt het bedrijf uit Eindhoven het functionele ontwerp en de hardware en software-engineering. VHE profileert zich als partner voor aandrijf-technische vraagstukken en industriële automatisering.

Het bedrijf is 63 jaar geleden opgericht. In 2016 deed de familie Van Hout een stapje terug. Investeerder Greendelta kwam toen aan boord als meerderheidsaandeelhouder. Ook de huidige topman Joop Essing stapte in. Samen met operationeel directeur Marc van Happen blijft hij gedeeltelijk eigenaar.

De afgelopen vijf jaar is de omzet meer dan verdubbeld. Verder werd de markt voor ‘smart energy’ betreden. Met de financiering van Torqx verwacht VHE de groei te versnellen. De transactie wordt mogelijk begin juli afgerond. Torqx richt zich op middelgrote bedrijven in de Benelux. De investeerder is thuis in techniek en heeft ervaring met buy & build.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-16T10:51:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.