Nexperia neemt Britse Newport over

Nexperia verkrijgt het honderd procent eigendom van Newport Wafer Fab. Met de overname krijgt de Nijmeegse chipfabrikant, zelf weer in Chinese handen, de volledige beschikking over de productiefaciliteit in Wales.

Nexperia is er veel aangelegen de wereldwijde productiecapaciteit te vergroten nu het tekort aan chips nog lange tijd voortduurt. Het bedrijf was al klant van de gieterijdiensten van Newport Wafer Fab. In 2019 werd Nexperia de op één na grootste aandeelhouder.

De locatie in Newport vormt een aanvulling op de andere Europese productieactiviteiten van Nexperia in Manchester en Hamburg. Ook daar zijn recent forse investeringen zijn gedaan. 

Overigens valt op dat de Britse autoriteiten geen stokje voor de transactie hebben gestoken. Sinds april geldt in het Verenigd Koninkrijk een wet die Britse bedrijven met een strategisch karakter tegen buitenlandse overnames moet beschermen als de nationale veiligheid in het geding is.

Siliciumapparaten

Newport Wafer Fab gaat voortaan Nexperia Newport heten. Drew Nelson, vertrekkend voorzitter Newport, is blij dat de toekomst van de productiefaciliteit is veiliggesteld. De expertise in het ontwikkelen van hoogwaardige siliciumapparaten in de 200-mm-waferfabriek blijft behouden. 

De productielocatie voor halfgeleiders in Newport werd opgericht in 1982 en heette oorspronkelijk Inmos. De huidige capaciteit is meer dan 35.000 wafer starts (van 200 mm) per maand voor een breed scala aan halfgeleidertechnologieën, variërend van mosfet's en insulated-gate bipolar transistor (igbt) met behulp van waferverdunningsmethoden tot cmos, analoge en samengestelde halfgeleiders.   

De transactie zal Nexperia’s strategische groeiambitie van tien miljard dollar ondersteunen en Nexperia’s productlijnen in igbt, analoge en samengestelde halfgeleiders verrijken. Het bedrijf levert vooral aan de auto-industrie. Nexperia, een dochter van het Chinese Wingtech Technology, telt 12.000 medewerkers in Azië, Europa en de VS. Wingtech is voor tachtig procent eigenaar van Nexperia.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-06T12:03:00.000Z Alfred Monterie