Betty Blocks en SoftwareOne geven elkaar boks

Licentiespecialist SoftwareOne Nederland en de aanbieder van een no-code-ontwikkelplatform, Betty Blocks, kondigen een samenwerking aan. Door toegang tot Betty Blocks moeten klanten van SoftwareOne eenvoudiger hun legacy-systemen kunnen koppelen met de cloudsystemen van grote leveranciers als AWS, Microsoft (Azure) en Google.

SoftwareOne ziet dat bedrijven vanuit een multi-cloud-strategie kiezen voor software van partijen als AWS, Google en Microsoft. Daarbij ontstaan vragen rondom legacy-applicaties en hoe die in die nieuwe cloud-omgeving passen.

Martijn van Tol, innovation lead van SoftwareOne, ziet een groeiende vraag vanuit de business en zit steeds vaker tegenover business owners in plaats van it-managers. ‘Daarom zijn we ons gaan oriënteren op oplossingen die collega’s uit de business ondersteunen bij hun wens om digitale transformatie en innovatie een boost te geven.’ Betty Blocks sluit daar volgens hem ‘perfect’ op aan. Hij doelt op de certificering en integratiemogelijkheden van Betty Blocks met SAP.

Van Tol: ‘Als applicaties of systemen niet toegankelijk zijn in de cloud, dan missen bedrijven belangrijk informatie en sturingsmiddelen.’ Met het ontwikkelplatform van Betty Blocks is het mogelijk een oplossing te ontwikkelen waarmee die informatie of systemen toch beschikbaar zijn in de vorm van apps of webapplicaties. Bovendien groeit door schaarste van ontwikkelaars en een groeiende ict-vaardigheden bij eindgebruikers de vraag naar een nieuwe vorm van softwareontwikkeling. SofttwareOne hoopt daarin te voorzien met een platform dat laagdrempelig en betaalbaar is. 

Betty Blocks en SoftwareOne

Betty Blocks is gebouwd voor bedrijven die medewerkers, onder begeleiding van ict'ers, in beheersbare stappen willen laten meewerken aan softwareontwikkeling. Het bedrijf noemt dat ‘citizen development’.

Betty Blocks heeft kantoren in Alkmaar en Atlanta en SmartFin Capital, Morse Investments en NIBC Bank als investeerders.

De Nederlandse tak van SoftwareOne is in Utrecht gevestigd. De internationale leverancier van software- en cloudtechnologieoplossingen is actief in negentig landen en heeft een hoofdkantoor in Zwitserland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-19T11:32:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.