Integratie-expert Yenlo koopt branchegenoot Datacon

Yenlo uit Schiphol-Rijk neemt het in Nederland en België gevestigde it-bedrijf Datacon over. Met deze krachtenbundeling verwachten beide api- en integratiespecialisten op de markt een steviger positie in te nemen. De integratie van het Tilburgse Datacon in Yenlo zal geleidelijk verlopen, waarbij beide bedrijven hun gezamenlijk dienstenpakket in eerste instantie nog afzonderlijk van elkaar zullen aanbieden.

Voor Yenlo is de overname een nieuwe stap in de groeistrategie die in 2018 is opgesteld. In november van dat jaar stapte investeerder Holland Capital in om de (internationale) groei van de integratiespecialist te versnellen, zowel organisch als via overnames. In september 2020 nam Yenlo Afas-dienstverlener Fides over en nu dus applicatie-integrator Datacon. De integratiespecialist wil in 2023 een omzet van veertig miljoen euro hebben bereikt; die ligt momenteel op zo'n vijfentwintig miljoen. Door de overname van Datacon ontstaat een onderneming met 180 medewerkers.

Voor Datacon biedt de overname de kans om via Yenlo grotere internationale klanten in nieuwe markten te bereiken. Yenlo breidt op zijn beurt zijn api (application programming interface)-, integratie- en identity-management-portfolio uit. Het in 2007 opgerichte bedrijf bouwt middleware- oplossingen op basis van opensource-software van WSO2. Yenlo wil een multi-vendor-integratiespecialist worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-18T12:11:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.