Visma groeit door overnamegolf

Geld groei financieel

Visma heeft zijn groeiambities vorig jaar goed kunnen waarmaken. Het Noorse softwarebedrijf dat ook in Nederland en België behoorlijk actief is, meldt een omzetgroei van twintig procent tot 2,1 miljard euro. De ebitda-winst nam met 28 procent toe tot 590 miljoen euro.

Tevens werd de basis gelegd voor verdere groei. Met 42 overnames in een jaar tijd vestigde Visma een nieuw bedrijfs-record. Tien bedrijven in Nederland en België traden toe tot de Visma-familie. Visma Benelux bestaat uit 37 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloud-software. De groep telt ruim 14.000 werknemers in meer dan twintig landen.

Dit blijkt uit het jaarverslag 2021. Alle vier de belangrijkste bedrijfsonderdelen van Visma behaalden dit jaar een groei met dubbele cijfers. De Benelux zag een stijging van 21 procent tot 347 miljoen euro. In Scandinavië verhoogde Visma zijn omzet met twintig procent tot 1.190 miljoen euro. De omzet van Custom Solutions groeide met zestien procent tot 384 miljoen euro. En de geografische expansie-gebieden van Visma (onder meer Latijns-Amerika) realiseerden een groei van 63 procent tot 61 miljoen euro.

Visma's cloud-omzet steeg met een kwart tot 1.625 miljoen euro. Vorig jaar betrad Visma twee nieuwe markten met de overnames van Holded, een Spaanse leverancier van cloud-erpen boekhoudsoftware, en Prosaldo.net, een Oostenrijkse leverancier van cloudgebaseerde boekhouding en facturering.

Dit jaar blijft Visma zich richten op het verwerven van veelbelovende cloudbedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-22T11:00:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.