Blackberry toont ai voor de digitale auto-cockpit

CES 2023

Auto digital experience

Blackberry introduceert een intelligent data- en ontwikkelplatform voor auto’s. Dat systeem met de naam Blackberry Ivy werkt samen met de nieuwste digitale cockpits van Bosch en Pateo. Het is met AWS (Amazon Web Services) ontwikkeld en draait op de Virtual Engeneering Work Bench van AWS.

Met de software kunnen ontwikkelaars in een cloudomgeving applicaties bouwen voor embedded systemen in auto’s. Blackberry Ivy is geïmplementeerd in drie commercieel verkrijgbare digitale cockpit-platforms van Bosch en Pateo.

‘Hierdoor kunnen autofabrikanten snel de nieuwste applicaties van andere leveranciers implementeren, om zo de gebruikerservaring in een voertuig te verbeteren voor zowel bestuurders als passagiers’, staat in de aankondiging van Blackberry Ivy. Het platform is geintroduceerd tijdens CES 2023 in Las Vegas.

Blackberry beschikt via het in 2010 ingelijfde QNX over een eigen besturingssysteem voor embedded systemen. Er is ruim twee jaar aan Ivy gewerkt en er zijn allerlei tests geweest bij partners. Per mei 2023 is de software beschikbaar.

3 scenario's

Tijdens CES worden drie implementaties van Blackberry Ivy gedemonstreerd, zoals een information domain compute-platform van Bosch in een Jeep Grand Cherokee. Dat biedt ai-gebaseerde oplossingen die onderhoud van rem- en bandenslijtage kunnen voorspellen.

Ook wordt een toepassing binnen de digitale cockpit van Pateo getoond. Het gaat om een oplossing voor het beheer van accu’s van elektrische auto’s. De demo tijdens CES illustreert hoe de inzichten van Ivy bijdragen aan gepersonaliseerde hulp om de actieradius een voertuig te vergroten. De bestuurder krijgt tips voor zijn rijgedrag waardoor de 'angst’ om met een lege accu te komen te staan, wordt verminderd.

Ook toont Blackberry hoe Ivy kan worden ingezet om snel en met behulp van machine learning, applicaties of functionaliteit voor omgevingsdetectie en cyberbeveiliging te ontwikkelen. In onderstaande video wordt een aantal toepassingen getoond en wordt benadrukt hoe deze bijdragen aan een verbetering van data-analyse en ai in de auto-industrie. 

Blacbberry Ivy, toepassingen CES

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-01-06T22:44:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.