Perens uit kritiek op patentenreservoir OSDL

Open source activist Bruce Perens vindt het OSDL-initiatief om een centraal 'archief' op te zetten voor patenten op software grote onzin. Volgens Perens bevat het archief patenten van de "verkeerde mensen".

Het archief is volgens Perens gebrekkig omdat de patenten alleen komen van vrienden en niet van vijanden van open source. Perens denkt niet dat het archief ontwikkelaars verdedigt tegen klachten over schending van patenten, omdat de meeste patenthouders overlappende licentie-afspraken hebben met elkaar. Een wettelijke en politieke benadering is volgens Perens nodig om de softwarepatenten onderuit te halen.

Het Open Source Development Labs (OSDL) maakte vorige week bekend een centraal ’archief’ op te zetten voor patenten op software. De bedoeling is patenten die open source gedogen of steunen te vergaren en weer aan te bieden. Bedrijven als IBM, Nokia, Sun Microsystems, Red Hat en Novell hebben al beloofd mee te doen aan het initiatief.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-15T11:07:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.