IBM maakt deel Rational open source

IBM draagt een deel van zijn Rational-ontwikkelomgeving over aan het open source ontwikkelraamwerk Eclipse. Het gaat om onderdelen van het Rational Unified Process (RUP).

RUP is een verzameling van methodes en 'best practices' voor de gestructureerde ontwikkeling van programmatuur. Deze collectie moet kwaliteit en efficiëntie waarborgen, dan wel verhogen.

 

IBM verklaart met deze open source-schenking bedrijven en individuele software-ontwikkelaars te willen steunen. Bijkomend doel is dat ontwikkelwerk hierdoor meer gestandaardiseerd kan worden, op technologie die is afgeleid van IBM's eigendom.

 

De computerreus merkt op dat er tot op heden te weinig standaarden zijn op het gebied van kern-ontwikkelwerk. Dat omvat activiteiten als het vaststellen van de vereisten (requirements), de analyse en het ontwerp (vooraf) van gehele project, het testen tussendoor en naderhand, en het algehele projectbeheer.

 

Het gemis van of de chaos rondom die kerncompetenties voor software-ontwikkeling kan voor grote problemen zorgen, zoals vertragingen voor de geplande lancering. Critici wijzen naar Microsofts eind volgend jaar verschijnende Windows Vista (codenaam Longhorn) als een voorbeeld hiervan. De Windows-producent heeft recent aangekondigd zijn ontwikkelprocessen te herzien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-14T10:16:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.