Anja Montijn-Groenewoud leidt Management Consulting Resources-groep

Accenture Nederland-directeur gaat wereldwijd

Dit artikel delen:
Anja Montijn-Groenewoud

Anja Montijn-Groenewoud

Anja Montijn-Groenewoud, directeur van Accenture Nederland, is benoemd tot wereldwijde directeur op het gebied van management consulting voor de resources-industrie. Hiermee wordt ze verantwoordelijk voor alle managementadvies-activiteiten van Accenture in de markt voor utilities, chemie en gas en olie. Montijn-Groenewoud was eerder al verantwoordelijk voor de resources-sector in de Benelux en Frankrijk. Zij blijft daarnaast directeur van Accenture Nederland.

Na haar studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam startte Anja Montijn-Groenewoud in 1989 haar carrière als consultant bij Accenture. Toen Accenture in 2001 een beursgenoteerde onderneming werd, maakte zij promotie tot senior executive. In 2005 heeft ze een post doctorale opleiding op het gebied van leiderschapsontwikkeling en counseling aan de Universiteit van Utrecht gedaan. In 2006 werd Anja Montijn-Groenewoud als eerste vrouw binnen Accenture benoemd tot country managing director en eindverantwoordelijk voor de Nederlandse praktijk. Ook als landendirecteur bleef zij actief in haar eigen vakgebied en vanuit haar specialisatie op utilities werd Anja Montijn-Groenewoud in 2009 benoemd tot managing director voor de resources-industrie voor Benelux en Frankrijk. In haar nieuwe wereldwijde rol rapporteert ze direct aan Sander van 't Noordende die in 2011 verantwoordelijk werd voor de mondiale Management Consulting-divisie.

Ideale combinatie

'Resources is een boeiend vakgebied dat constant in beweging is', zegt Anja Montijn-Groenewoud. 'In het huidige economische klimaat zullen goede oplossingen rond vraagstukken op het gebied van duurzaamheid en innovatie een verschil maken. Ik heb de afgelopen jaren veel mondiale spelers vanuit diverse internationale functies van binnenuit mogen leren kennen. Ik haal dan ook veel waarde en voldoening uit het mogen adviseren van deze klanten om ze verder te helpen in dit dynamische landschap. Consultants zijn de mensen die vaak de rechtstreekse contacten met de klanten onderhouden. De mogelijkheid om deze consultants wereldwijd aan te sturen in deze industrie maakt deze nieuwe stap voor mij de ideale combinatie.'

Anja Montijn-Groenewoud is dit jaar ook genomineerd als CEO van het Jaar voor de Computable Awards 2012. Op 4 oktober 2012 wordt bekend of zij deze prijs ook daadwerkelijk in de wacht sleept. Haar concurrenten zijn Patrick van Aalst (Macaw), Tijn van Dommelen (Imtech ICT), Roland Hameeteman (e-office) en Jeroen Versteeg (Sogeti, inmiddels werkzaam voor Capgemini).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-03T10:54:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.