Hoog bezoek tijdens familiedag Campus Party

Prins Constantijn, Sander Dekker en Neelie Kroes bezoeken techfestival

Prins Constantijn, staatssecretaris Sander Dekker en Neelie Kroes brachten een bezoek aan Campus Party Europe in Nederland. Neelie Kroes en Sander Dekker kwamen zaterdag 28 mei 2016 samen naar het tech-event dat van 25 tot en met 29 mei plaatsvond in Jaarbeurs in Utrecht. Prins Constantijn nam zijn zoon mee naar de speciale familiedag van het evenement.

Campus Party is een van de onderdelen van Startup Fest Europe. Het evenement staat in het teken van tech-ontwikkelingen als drones, robotica, virtual reality, 3D-printing, digitaal entertainment en ondernemerschap. Duizenden ‘Campuseros’, studenten van over de hele wereld, kwamen in de afgelopen vijf dagen samen om met elkaar te programmeren, gamen en ontwikkelen.

Het idee om het evenement in Nederland te organiseren komt van Neelie Kroes, die eerder als eurocommissaris het festival bezocht. Neelie Kroes is momenteel nog als speciale start-up ambassadeur betrokken bij Startup Fest Europe en bracht samen met onderwijs, cultuur en wetenschap staatssecretaris Sander Dekker een bezoek aan Campus Party. Ze kregen een rondleiding waarbij ze de Drone Zone en Camping bezochten, daarna gingen ze, begeleid door een aantal scholieren en jonge reporters van jongeren techmagazine Youtech, langs allerlei interactieve installaties. De staatssecretaris maakte daarbij een virtuele parachutesprong in de installatie van studenten van De Haagse Hogeschool.

Girls in tech

Dekker en Kroes bezochten een aantal workshops van 'Girls in Tech'. Tijdens de familiedag van Campus Party waren er allerlei technologische activiteiten voor kinderen en met name voor meiden die het leuk vinden om iets over technologie en coderen te leren. Er waren onder andere workshops over programmeren, gegeven door onder andere Bomberbot, CodeQube en CodeUur, en sessies over Lego Mindstorms, Minecraft en 3D-printing.

Big Art Ride

Prins Constantijn kwam eerder op de dag met zijn zoon en deed een virtual reality-fietstocht. De Big Art Ride is een virtuele race door een virtuele stad, die Europa’s erfgoed, cultuur en toekomst weerspiegelt. Steeds worden twee deelnemers in verschillende steden (één in Nederland, één ergens anders) uitgenodigd om op een stationaire fiets met virtual reality-technologie te stappen. Zij fietsen vervolgens samen door een stad, waar decennia van Europese kunst voorbij komen.

Nieuwe start-up ambassadeur

Prins Constantijn neemt per 1 juni 2016 de functie over van Neelie Kroes als ‘special envoy’ van Start-up Delta. Het programma gaat nog de komende 4,5 jaar Nederlandse start-ups ondersteunen. Hiervoor gaan veertien belangrijke Nederlandse innovatieregio’s intensiever samenwerken. Dit zijn Amsterdam, Arnhem, Delft, Den Haag, Eindhoven, Friesland, Groningen, Leiden, Limburg, Nijmegen, Rotterdam, Twente, Utrecht en Wageningen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-30T11:52:00.000Z Annemiek Sprado


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.