Zuid-Holland krijgt innovatiefonds Uniiq

Voor ondernemers in Zuid-Holland is een fonds van tweeëntwintig miljoen euro opgezet om technologische innovaties sneller naar de markt te brengen. Het fonds, Uniiq genaamd, is een initiatief van Erasmus MC, TU Delft, Universiteit Leiden en de regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter.

Met het nieuwe fonds komt tweeëntwintig miljoen euro beschikbaar voor ondernemers die kansrijke technologie willen vermarkten. Dit is een moeilijke en risicovolle fase. Technologie kan immers veelbelovend zijn, maar levert niet vanzelf business op. Uniiq helpt ondernemers om van hun innovatie een bedrijf te maken en richt zich op academische spin-offs, start-ups en midden- en kleinbedrijven met disruptieve innovaties, aldus de initiatiefnemers.

Tijdens het InnovationQuarter Jaarevent in de TheaterHangaar in Katwijk heeft startupambassadeur Neelie Kroes het startsein voor het nieuwe innovatiefonds gegeven. Uniiq zegt de expertise en netwerken van de drie Zuid-Hollandse universiteiten te combineren met de marktkennis en het ondernemers- en investeerdersnetwerk van de regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter. Het fonds krijgt ondersteuning vanuit de Europese Unie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Universiteit Leiden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-22T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.