NEN zoekt deelnemers voor robotica-norm

Robot

Het Nederlands normalisatie-instituut NEN zoekt deelnemers die het Nederlandse belang willen vertegenwoordigen bij de ontwikkeling van internationale standaarden voor robotica. Dat schrijft de organisatie in een oproep. In juni 2016 inventariseerde de organisatie of er onder Nederlandse partijen de behoefte is om deel te nemen aan een standaardisatie-commissie voor robotica. Inmiddels hebben de eerste tien partijen zich aangemeld.

Het gaat om startups, kennisinstellingen, mkb en grote bedrijven die op verschillende gebieden binnen robotica actief zijn. De normcommissie waar NEN deelnemers voor zoekt, wordt het Nederlandse platform op het gebied van normen voor moderne robotica en moet het Nederlandse belang vertegenwoordigen in de technische commissie van de wereldwijde standaardisatieorganisatie ISO, ISO/TC 299 en werkgroepen.

ISO/TC 299 werkt aan normen voor zorgrobots, service robots, medische robots, industriële robots en aan modulariteit (hardware en software). Die normen voor robotica moeten zorgen voor veiligheid, het versnellen van ontwikkelingen en het vergroten de acceptatie van robots en robotapparatuur.

NEN: 'De ontwikkelingen op het gebied van robots en robotapparatuur gaan erg snel. Waar de traditionele robots zich veelal achter hekken bevinden, daar bevindt de nieuwe generatie robots zich tussen de mensen en werkt samen met mensen.' NEN benadrukt dat Nederland een vooraanstaande rol speelt op het gebied van moderne robotica met zowel grote industriële spelers als veel innovatieve startups in het midden- en kleinbedrijf. 

Interesse?

Belanghebbende partijen die lid willen worden van de normcommissie ‘Robotics’ kunnen hun interesse kenbaar maken door een email met motivatie en een samenvatting van hun specifieke interesse in robotica te sturen aan kid@nen.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-12T11:51:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.