Commvault en Huawei starten samen ontwikkellab

Back-up specialist Commvault en Huawei, specialist in ict -oplossingen, beginnen een gezamenlijk lab in het Chinese Chengdu dat wordt gebruikt om back-up-, recovery-, archiverings- en cloudoplossingen te ontwikkelen op basis van de technologieën van beide bedrijven.

De bedrijven stellen personeel, hardware en software beschikbaar aan het lab dat bestaat uit zowel een test- en ontwikkelingscentrum, als een 'executive briefing'-centrum.

Naast het waarborgen van volledige compatibiliteit tussen de nieuwste producten van de twee firma’s richten de laboranten zich op het ontwikkelen, testen en demonstreren van cloudback-up, data protection-as-a-service en andere innovatieve oplossingen op het gebied van dataprotectie en datamanagement.

Integratie

Het gezamenlijke lab breidt het partnership tussen Huawei en Commvault verder uit. Hun samenwerking dateert van drie jaar geleden, toen Huawei de Commvault-software opnam in zijn OceanStor-data-opslagsystemen.

Na die eerste overeenkomst hebben beide organisaties samengewerkt om een geïntegreerd aanbod met gebundelde serviceovereenkomsten te leveren. Ron Miiller van Commvault: ‘Dit nieuwe lab versterkt het Commvault-Huawei-partnerschap door te helpen bij het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die de waarde van datamanagement en de storage-investeringen van onze klanten optimaal versterken.’

Ict-dienstverlener en back-upspecliast

Het Chinese Huawei, opgericht in 1987, is een wereldwijde ict-dienstverlener. In Nederland telt de onderneming 620 medewerkers en werkt de firma samen met telecom- en ict-bedrijven. Huawei heeft momenteel drie vestigingen in Nederland, met het hoofdkantoor in Amsterdam.

Het in 1996 opgerichte Commvault is leverancier van oplossingen voor databescherming en informatiemanagement. De Amerikaanse firma heeft wereldwijd meer dan tweeduizend medewerkers in dienst en heeft zijn hoofdkantoor in Tinton Falls, New Jersey. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-06T13:00:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.