Liftmonteurs dragen Microsoft HoloLens

Technisch dienstverlener Thyssenkrupp stuurt onderhoudsmonteurs op pad met de Hololens van Microsoft. De bril biedt holografische informatie via projecties in het zichtveld van de drager. Het projecteert bijvoorbeeld handleidingen van technische installaties. De bril voor augmented reality-toepassingen kan gekoppeld worden aan Windows 10-omgevingen en zakenlijke toepassingen zoals Skype for Business.

Volgens Thyssenkrupp biedt de bril allerlei voordelen, zo kunnen servicemonteurs werken zonder een laptop bij de hand te hebben en kan op afstand worden meegekeken of een reparatie goed verloopt. De Hololens draait op Windows 10 en biedt toegang tot een virtuele kantooromgeving. Software kan met handbewegingen worden aangestuurd.

Thyssenkrupp telt wereldwijd 24.000 onderhoudsmonteurs en het is het eerste bedrijf dat na verschillende tests het middel wereldwijd gaat inzetten. De Hololens kan onderhoudsmonteurs helpen om van te voren onderdelen en installaties te visualiseren en in kaart te brengen. Het device biedt ook hands-free toegang tot technische informatie ter plaatse.

De bril moet zorgen dat monteurs beter voorbereid ter plaatse komen en ter plekke hun werk beter kunnen uitvoeren doordat ze direct toegang hebben tot informatie. Ook kunnen ze door een koppeling met Skype direct een collega op afstand raadplegen als er vragen zijn. Uit de eerste veldproeven blijkt dat onderhoudswerk tot vier keer sneller verloopt als de monteur gebruik maakt van de bril. Ontwikkelaars kunnen voor drieduizend dollar een Hololens aanschaffen.

Virtual Reality versus Aurmented Reality

Virtual reality (vr) is puur een virtuele omgeving waarin de gebruiker dingen kan zien en doen. Het gaat om een gesloten bril. Augmented reality (ar) is de toevoeging van virtuele elementen aan een blik op de werkelijke, fysieke wereld. De informatie wordt geprojecteerd in het zichtveld van de drager terwijl hij de fysieke wereld om zich heen ziet.

Het uitrusten van servicemedewerkers met een 'slimme bril' is niet nieuw, eerder testten bijvoorbeeld monteurs van Eneco de Google Glass. Het voordeel van de bril van Microsoft is dat het standaard integreert in kantooromgevingen die gebaseerd zijn op Windows 10.  

Video

Zien hoe het werkt? Bekijk de video

Liftmonteur met Microsoft HoloLens

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En dan maar hopen dat de reality van de lege liftschacht en de fysieke plaats van de lift (dus net onder de deur, en niet er net boven) goed wordt weergegeven, voordat de monteur op het dak van de lift probeert te stappen.....

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-11T14:02:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.